105-årig enke: Dette er mit morgen- og aftenritual for et langt liv

11/11/2023 16:47

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Energifyldte Joan Prince har levet igennem fem monarker, 28 premierministre og overlevet to verdenskrige og en global pandemi. Og hun har en særlig måde at starte morgenen på, som hun mener, er hemmeligheden til hendes lange liv.

Mest læste i dag

Omgivet af sin familie under fejringen af sin fødselsdag, delte hun hemmeligheden bag sit lange liv. Hun fortalte, at nøglen er at nyde Marmite på ristet brød til morgenmad og indtage to glas sherry om aftenen. Med et smil på læben afslørede hun: "Min mor plejede at smøre det virkelig tykt på, selvom du ikke skulle gøre det. Det har dog ikke skadet mig." Yderligere tilføjede hun: "Jeg nyder to glas sherry om aftenen, det hjælper mig med at sove, og det er de eneste ting, jeg gør regelmæssigt. Jeg har aldrig røget, og jeg har danset meget."

Hendes ellers aktive liv

Joans ellers aktive liv inkluderede hendes forlovelse med Granville Price, hendes kæreste gennem to år, da hun var 17. Hendes mor, Eliza, insisterede dog på, at hun ikke kunne gifte sig, før hun fyldte 21. Parret blev endelig gift 2. juledag i 1939 og bosatte sig i deres hjem i Stocksbridge-området i Sheffield, South Yorkshire, hvor hun stadig bor i dag.

Som oldemor til syv børnebørn elsker Joan ballroom dans, selvom hun bemærkede, at Granville "slet ikke kunne danse." Dette hindrede dog ikke hende i at danse, indtil hun nåede 96 år. Hun mindedes: "Jeg plejede at danse, have, male, tegne, brodere, strikke... men nu er mit syn væk, så jeg kan ikke længere gøre det. Jeg plejede også at synge lidt, men det gør jeg ikke længere."

Joan arbejdede i forældrenes fiske- og pommes fritesbutik, Mill's, fra hun var 14 år, hvor hun startede med at klippe avisen. Som 15-årig blev hun "forfremmet til disken": "Pubberne lukkede klokken 10, men vi holdt åbent indtil klokken 11, så alle ville komme ned - det var virkelig travlt. Fisk og pommes frites kostede kun 30 øre."

Da Anden Verdenskrig brød ud, drev hun en købmandsforretning ud af det, der nu er hendes stue. Desværre måtte hun lukke den i 1970'erne, da supermarkeder begyndte at dukke op: "Det var ikke let, da alt var rationeret. Vi startede nærmest fra ingenting. Jeg elskede det, men jeg måtte lukke det, da de byggede butikker i nærheden. Alle blev vanvittige dengang, og jeg mistede min forretning helt," afsluttede hun med et suk, "Jeg lukkede det i 70'erne og overtog fiskebutikken."

Kilde: Express.co.uk.