Var du klar over dette? Sådan her skal du fremover opbevare dine kartofler, for at de ikke bliver grønne

05/09/2024 11:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Du sparer både penge på kartofler, og kartoflerne forbliver gode.

Mest læste i dag

Den 19. august er en dag, som måske ikke betyder meget for den gennemsnitlige dansker, men den har sin egen betydning: det er den nationale kartoffeldag.

Kartofler er en uundgåelig bestanddel i mange køkkener og er kendt for deres alsidighed, hvilket gør dem til en favorit blandt mange. En af de store udfordringer er at opbevare kartoflerne, så de holder sig friske og anvendelige længe nok til at kunne bruges i dine yndlingsretter.

I anledning af den nationale kartoffeldag den 19. august, som fejrer denne elskede grøntsag, får du her nogle gode råd til optimal opbevaring, så dine kartofler forbliver friske længere.

Ifølge Debra Hutt, en britisk ekspert fra Wren Kitchens, er det vigtigste at opbevare kartoflerne et køligt, tørt og mørkt sted. "For at holde kartoflerne friske og sikre, at de ikke bliver dårlige, skal de opbevares et køligt, tørt og mørkt sted," forklarer Hutt. "Udsættelse for varme, direkte sollys eller fugt kan få dem til at spire og til sidst blive ødelagt."

Det skriver Express.

Kartofler bør ikke udsættes for lys, da det kan få dem til at blive grønne. Denne grønne farve skyldes fotosyntese, som fremmer produktionen af klorofyl og solanin – en giftig forbindelse, der kan være skadelig i store mængder. Derfor er det vigtigt at holde kartoflerne væk fra lys for at undgå denne uønskede proces.

En almindelig fejl er at opbevare kartofler i køleskabet. Selvom det kan synes som en praktisk løsning, advarer Hutt imod det: "Selvom der er diskussioner om, hvorvidt kartofler hører hjemme i køleskabet, er det ofte for koldt og kan omdanne kartoflens stivelse til sukker, hvilket kan føre til misfarvning."

For den bedste opbevaring anbefaler Hutt at placere kartoflerne i et spisekammer, ideelt i en mesh- eller hessianpose, så de kan ånde.

Det er også vigtigt at holde kartoflerne væk fra løg, da ethylengassen fra løgene kan få kartoflerne til at blive dårlige hurtigere.

Med disse enkle tips kan du forlænge kartoflernes holdbarhed, mindske madspild og spare penge på indkøb.