Vær opmærksom, hvis du modtager denne besked fra 'MobilePay'

28/05/2024 23:59

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Pas på!

Mest læste i dag

Det er næsten umuligt at være dansk og ikke have stiftet bekendtskab med MobilePay.

Appen er blevet downloadet af over fire millioner danskere og anvendes flittigt til at overføre penge både i private og erhvervsmæssige sammenhænge.

Men vær på vagt, når du modtager beskeder fra MobilePay.

Svindlere forsøger nemlig at udnytte appens popularitet til at lokke personlige oplysninger ud af dig, som de kan misbruge til at få adgang til din konto.

Nyheder24.dk har netop rapporteret om et sådant forsøg. En af deres journalister modtog en sms, der tilsyneladende kom fra MobilePay.

I virkeligheden var det dog svindlere, der forsøgte at narre vedkommende til at afgive personlige oplysninger.

I sms'en udgav svindlerne sig for at være 'MobilePay' og hævdede, at journalisten på grund af en ny GDPR-lov skulle godkende sin MobilePay-bruger via et vedlagt link. Svindlerne påstod desuden, at dette skulle gøres inden for 48 timer, ellers ville journalistens MobilePay-bruger blive lukket.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at denne type sms-svindel er blevet hyppigere. Hvis du modtager en lignende besked fra MobilePay eller en anden stor virksomhed, bør du altid kontakte virksomheden direkte for at verificere, om beskeden er ægte.

Nyheder24.dk kender ikke omfanget af den pågældende sms-svindel, men det er en god påmindelse om at være ekstra forsigtig med personlige oplysninger og ikke falde for svindelmetoder, der udnytter kendte virksomhedsnavne.

Den omtalte besked kan ses herunder.

Foto: Nyheder24.dk