Udsender advarsel til danskerne om populær betalingstjeneste: 'Så hurtigt som muligt'

19/11/2023 12:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu skal man være ekstra opmærksom, hvis man bliver kontaktet af betalingstjenesten.

Mest læste i dag

For nylig er der blevet udsendt en vigtig advarsel via appen 'Mit digitale selvforsvar' angående en udbredt betalingstjeneste.

Advarslen informerer om, at flere personer har rapporteret om falske telefonopkald, der angiveligt kommer fra 'PayPal'. I disse opkald informerer en robotstemme brugerne om, at der vil blive trukket et specifikt beløb fra deres konto på grund af et angiveligt nyligt køb.

Robotstemmen opfordrer også brugerne til at trykke '1', hvis de ikke genkender transaktionen. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at man ikke bør reagere på denne opfordring.

Afslutningsvis understreger 'Mit digitale selvforsvar' i advarslen, at det anbefales at afslutte opkaldet så hurtigt som muligt, hvis man konfronteres med et mistænkeligt opkald.

Her er den fulde advarsel:

"Vi modtager mange rapporter om falske telefonopkald, der hævder at være fra PayPal.

I opkaldet meddeler en robotstemme, at der vil blive trukket et bestemt beløb fra din PayPal-konto inden for cirka en time på grund af et påstået køb. Hvis du ikke genkender transaktionen, bedes du trykke 1 for at blive stillet om til en medarbejder.

Dette er en svindelform, så undlad at trykke 1, og læg på så hurtigt som muligt."