Tusindvis af danskere har mulighed for at fjerne kosteligt fradrag: Penge lige ned i lommen

20/02/2024 13:05

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Tallet i år lyder på over 10.000 kroner.

Mest læste i dag

Danske borgere kan glæde sig over en positiv nyhed inden for skattefradrag, der lover godt for økonomien.

Et forbedret servicefradrag byder på en enestående chance for at øge husholdningernes finansielle spillerum, til stor glæde for dem, der sætter pris på renlighed og serviceydelser i Danmark.

Glem alt om det velkendte håndværkerfradrag, som nu synes at være en svag genskær af fortiden. I stedet skinner servicefradraget nu klart i rampelyset med en markant forhøjelse ind i 2024, hvilket repræsenterer en bemærkelsesværdig værdistigning, der fanger opmærksomheden.

Hvor fradraget tidligere var fastsat til 6.900 kroner, har den nye finanslov pumpet det op til imponerende 11.900 kroner, en opdatering så frisk, at den endnu ikke er reflekteret på Skats officielle hjemmeside.

Uanset om du foretrækker skinnende vinduer, veltrimmet hæk, eller børnepasning uden hjælp fra en au pair, åbner dette fradrag op for adskillige muligheder. Det er ikke kun ejere af huse og lejligheder, der kan drage fordel af det; også i sommerhuset kan fradraget gøre en forskel, forudsat at du modtager en regning for den udførte service.

Men hvordan finder man vej gennem dette skattelandskab?

"For at udnytte dette fradrag fuldt ud, skal man sikre sig at have alle fakturaer eller relevant dokumentation på plads. Det er vigtigt at huske på, at kun arbejdets omkostninger er fradragsberettigede," forklarer Tine R. Sode fra Bolius Videncenter, i et interview med B.T.

Det kræver et opmærksomt blik for detaljer som moms og udgifter til rengøringsmidler, der ikke er omfattet af fradraget, for at danskere kan maksimere fordelene ved denne skatterabat. Og tiden er essentiel – for at drage nytte af servicefradraget for 2023, skal betalingen være afsluttet senest d. 28. februar 2024, med obligatorisk indberetning til Skat senest d. 1. maj.