Trist nyt for danskerne: Disse populære DR-programmer lukker og slukker

06/10/2023 10:39

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu er det slut for hele 11 programmer.

Mest læste i dag

I går kom det frem, at der er store ændringer på vej hos P3, og det ser ud til, at flere programmer må stoppe ved årets udgang. Denne information blev rapporteret af Ekstra Bladet via Journalisten, som havde fået adgang til en mail sendt fra P3-ledelsen til medarbejderne.

Isabella Hindkjær udtalte, "Denne kursændring kræver ændringer i tilgangen til indholdet og i programporteføljen. Derfor vil der som en del af den nye retning for P3 Lyd blive foretaget en række ændringer i programplanen for 2024."

Hun tilføjede yderligere, at nogle programmer ikke vil blive fortsat i 2024, hvilket vil påvirke de nuværende medarbejdere, der arbejder på disse programmer.

Nu er det kommet frem, hvilke programmer der er i fare. Ifølge avisen er hele 11 programmer muligvis på vej til at blive afviklet. Disse inkluderer 'De 17%', 'Formiddagen med Frederik og Frederikke', 'Vidundergrunden', 'Neonlys' og 'Weekendmorgen', og deres fremtid ser usikker ud.

Lukningen af disse programmer vil også medføre konsekvenser for ni medarbejdere. Fem med tidsbegrænsede ansættelser, der udløber, og fire freelancere, der bliver afskediget. Det er dog værd at bemærke, at nogle af disse medarbejdere har modtaget alternative tilbud fra DR.

Nye tider var varslet

Ændringer var allerede blevet antydet, da Isabella Hindkjær blev udnævnt til leder for P3 tilbage i marts. På det tidspunkt udtalte hun i en pressemeddelelse fra DR, at hun ville føre ændringer med sig:

"P3 er den førende institution for original og relevant formidling til danske unge. Jeg glæder mig utroligt meget til at være med til at forme fremtidens lydunivers, udvikle nyskabende formater og styrke P3's position på tværs af platforme sammen med nogle af branchens mest talentfulde mennesker."