Stor ændring fra MitID: Sådan påvirker den alle, der bruger app'en

07/06/2023 20:04

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Ændringen i app'en begynder at blive rullet ud fra i dag.

Mest læste i dag

6. juni 2023 blev MitID-appen opdateret.

Det betyder, at når du logger på for eksempel netbank (eller andre hjemmesider som fx borger.dk eller skat.dk) på din computer eller tablet, skal du fremover scanne en såkaldt QR-kode, før du kan godkende din handling.

Det skriver flere banker, og det bliver desuden bekræftet af Digitaliseringsstyrelsen.

Opdateringen gennemføres gradvist fra 6. til 27. juni. Det er altså ikke sikkert, at du skal scanne en QR-kode allerede fra 6. juni. Efter 27. juni er opdateringen  gennemført for alle, der bruger MitID-app'en. 

Skal gøre det hele mere sikkert

Ændringen gælder kun for appen. Så den gælder altså ikke, hvis du fx bruger kodeviser. Og handler du på nettet med dit kort, og skal godkende med MitID-appen, vil du heller ikke skulle scanne en QR-kode.

MitID har tilføjet scanning af QR-koden for at minimere risikoen for, at du kommer til at godkende en transaktion eller handling, som er startet af svindlere. Men husk, at du skal altid passe godt på dit personlige MitID, og du må aldrig udlevere hverken bruger-ID eller koder til andre.

Du skal heller aldrig godkende en handling med MitID, fordi nogen beder dig om det i fx et telefonopkald, mail, sms eller lignende. Og endelig skal du altid tjekke, hvad du er i gang med at godkende, inden du swiper.

Hvad er en QR-kode?​​

En QR-kode minder lidt om stregkoder, men i stedet for striber består den af firkantede mønstre. "QR" er en forkortelse quick response (hurtigt svar"), og en QR-kode er i stand til at gemme masser af data.

Digitaliseringsstyrelsen er kommet med en længere forklaring om, hvad opdateringen kommer til at indebære, og så kommer de også med en opfordring til visse MitID-brugere. Læs mere her.