Statistikkerne taler klart: Derfor skal du handle ind i Meny frem for Netto, Føtex m.fl

05/11/2023 06:07

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Tallene taler sit tydelige sprog i kølvandet på en splinterny undersøgelse.

Mest læste i dag

MENY fortsætter sin stærke præstation i dagligvaresektoren. Kæden tiltrækker stadig flere loyale kunder, og kunderne roser MENY for at have de mest kompetente medarbejdere, det mest tilfredsstillende udvalg af økologiske produkter samt den bedste kvalitet inden for kød, pålæg, fisk og skaldyr.

Overordnet set vurderer danskerne, at MENY leverer de bedste produkter, ifølge Loyalty Groups årlige undersøgelse af dagligvarekæder i 2023.

I en udsendt pressemeddelelse udtaler Richo Boss, kædedirektør i MENY: "Vi er stolte af resultaterne. MENY oplever vækst på markedet, og nu har vi også fået bekræftet, at vores kunder er ekstra loyale. Deres loyalitet er over gennemsnittet, og den er også steget mere end gennemsnittet i år. Dette bekræfter, at vores tilgang er den rigtige."

Andelen af loyale kunder i MENY er nu på 55,9 procent, hvilket repræsenterer en stigning på 2,4 procentpoint i forhold til året før. Branchegennemsnittet ligger på 49,3 procent, hvilket også er en stigning, men mindre end hos MENY. Rema 1000 er stadig lederen med de mest loyale kunder, men afstanden til MENY, der befinder sig på andenpladsen, bliver mindre.

Loyalty Group har gennemført en omfattende undersøgelse i august, hvor forbrugerne blev bedt om at dele deres holdninger til dagligvarekæderne. Spørgsmålene omfattede kundernes loyalitet, deres opfattelse af kædens produkter samt andre aspekter. Blandt de 10 største dagligvarekæder er MENY næsten altid i top-3.

MENY har udmærket sig i følgende kategorier ifølge undersøgelsen:

  • "De ansatte i min primære dagligvarekæde er professionelle."

  • "Kød og pålæg."

  • "Fisk og skaldyr."

  • "Jeg opfatter, at min primære dagligvarekæde har økologiske varer af tilfredsstillende kvalitet."

Jesper Bjerring, kommerciel direktør i MENY, udtaler: "Vi er glade for at blive anerkendt inden for disse kategorier, da de afspejler vores indsatsområder. Det er også opmuntrende, at forbrugerne generelt anerkender vores produktkvalitet. Vi er stolte af vores veluddannede medarbejdere, som hjælper kunderne med produktinformation."

Jesper Bjerring nævner også, at der er områder, hvor MENY kan forbedre sin kommunikation: "Vi har en ambition om at præsentere vores kunder for nye madvarer og inspirere dem til at vælge de mest bæredygtige fødevarer i deres måltider. Selvom vi mener, at vi er førende på dette område, ser vi, at vi måske ikke har formået at formidle dette budskab til vores kunder tilstrækkeligt. Dette er et område, hvor vi kan gøre det bedre."

MENY opererer i øjeblikket med 114 butikker i hele landet og har planer om yderligere vækst.

MENY har vundet følgende områder i Loyalty Groups Brancheindex 2023:

  • "Produktkvalitet" som samlet vinder med den højeste gennemsnitlige score.

  • Produktkvalitet: "Kød og pålæg," "Fisk og skaldyr."

  • Servicekvalitet: "De ansatte i min dagligvarekæde er professionelle."

  • Økologi: "Jeg opfatter, at min primære dagligvarekæde har økologiske varer af tilfredsstillende kvalitet."

Om Loyalty Groups Brancheindex 2023

Loyalty Group har en betydelig erfaring med at hjælpe virksomheder med at øge indtjeningen gennem styrket fokus på kundeloyalitet inden for forskellige brancher. Deres årlige brancheundersøgelse, BrancheIndex, fokuserer på danskernes loyalitet og tilfredshed med deres dagligvarekæder. Undersøgelsen omfatter spørgsmål om kundernes loyalitet, tilfredshed og holdninger til deres dagligvarer.

I undersøgelsen, der blev udført i august 2023, besvarede i alt 3.826 danske dagligvarekunder et online spørgeskema.