Skattestyrelsen afslører nyt skattetiltag: Nu skal børnene i gang

13/10/2024 09:47

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Børnene slipper ikke.

Mest læste i dag

Skattestyrelsen har udviklet et nyt skatteinitiativ rettet mod undervisningsmateriale til børn, som skal forberede dem til rollen som fremtidens skatteborgere i det danske velfærdssamfund.

Nu handler det ikke kun om dansk, matematik eller andre traditionelle fag, når børnene vender tilbage fra frikvarteret. Fremover skal de også lære om skat.

I samarbejde med en gruppe lærere har Skattestyrelsen udarbejdet nyt materiale til undervisning, der skal hjælpe børn og unge med at forstå det danske skattesystem.

Ifølge Skattestyrelsens pressemeddelelse beskrives materialet som "værdifuldt".

"Skat er vigtigt for alle aldersgrupper, også de unge, hvor mange har almindelige jobs ved siden af deres uddannelse. Derfor er det essentielt, at de lærer om skat, hvad et frikort og fradrag er, og hvordan man undgår restskat. Det giver dem en god start som skatteborgere i Danmark," udtaler skatteminister Rasmus Stoklund.

Initiativet, kaldet 'Skat på skoleskemaet', har som mål at gøre eleverne bevidste om, hvad skat er, hvilken rolle den spiller i samfundsøkonomien, og hvordan de unge skal navigere, når de får deres første job eller overvejer at starte egen virksomhed. Materialet kan downloades gratis fra Skattestyrelsens hjemmeside.

Skattestyrelsen peger på samfundsudviklingen, hvor flere unge engagerer sig i aktiehandel og kryptovaluta, som en motivation for initiativet.

De unge skal lære, hvordan man korrekt betaler skat i Danmark.

"Alle kommer til at betale skat på et tidspunkt, og derfor er det vigtigt, at vi klæder de kommende skatteydere godt på," siger skatteminister Rasmus Stoklund.

Ifølge Ekstra Bladet omfatter undervisningsmaterialet ikke kun forskuds- og årsopgørelser, men også emner som 'Gaming og Betting', hvor børn og unge kan lære om spilleafgifter, online spil, både nationalt og internationalt, samt konkurrencer på sociale medier.