Skatteministeriet annoncerer nye regler for lotterier og banko: Sådan påvirkes danskerne

18/10/2024 16:01

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Et nyt lovforslag er netop blevet fremsat.

Mest læste i dag

Banko er en vigtig social aktivitet for mange danskere og bidrager til at styrke båndene i samfundet. Når danskerne deltager i lotterier, herunder banko, fremmer det stærke fællesskaber i lokalsamfundene og indsamler penge til velgørende formål.

Dette fremgår af en pressemeddelelse fra Skatteministeriet.

”Banko er en god og stærk dansk tradition, som fremmer fællesskab og samhørighed i lokalsamfundene. Det er vigtigt at værne om. Desværre følger reglerne ikke med tiden, og mange foreninger har svært ved at overholde dem,” udtaler skatteminister Rasmus Stoklund og tilføjer:

"Derfor er jeg glad for at kunne præsentere lovforslaget, der realiserer den aftale, regeringen indgik med Folketingets partier om nye regler for lotterier og banko tidligere på året. Disse regler vil gøre det lettere for foreninger at organisere bankospil."

I dag afholder mange foreninger og hjælpeorganisationer almennyttige lotterier, herunder banko, for at indsamle penge til gode formål, mens andre fokuserer mere på selve spillet og det sociale aspekt.

Desværre begrænser de nuværende regler mange frivillige foreningers og hjælpeorganisationers muligheder for at afholde lotterier, som de ønsker. Der er også tilfælde af bankoforeninger, der er i strid med loven, fordi de ikke har haft fokus på donationer til velgørende formål.

”Med lovforslaget vil vi sikre, at reglerne i højere grad understøtter de mange bankospil og lotterier, der afholdes i dag. Vi ønsker også at sikre, at flere penge går til gode formål i hele landet,” siger skatteministeren.

I forbindelse med aftalen er der oprettet et kommunikationsnetværk bestående af repræsentanter fra foreningslivet og brancheorganisationer, der i samarbejde med Spillemyndigheden skal sikre, at vejledning er let tilgængelig og tilpasset de forskellige dele af foreningslivet, der afholder lotteri i Danmark. Netværket er nu nedsat, og arbejdet er i gang.