Silas Holst ude med riven: Kritiserer ændring i 'Vild med dans'

21/10/2023 13:07

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Silas Holst er ikke just imponeret.

Mest læste i dag

Jubilæumssæsonen er nu officielt i gang, men i modsætning til sidste år har det blevet besluttet, at der hver uge vil være en ekstra dommer til stede.

Indtil videre har 'Vild med dans' haft besøg af skuespilleren Mia Lyhne, der vandt den allerførste sæson tilbage i 2005, og sangeren Jimillian, som sejrede i 2021.

Men for Silas Holst, der har vundet titlen hele tre gange, er dette ikke tilstrækkeligt.

"Det kan virke en smule overfladisk. De, der skal bedømme dansepræstationerne, bør have en vis ekspertise inden for dans. Som professionel danser ville jeg nok blive en smule irriteret," udtaler Silas Holst til B.T.

Gæstedommere har desuden tendens til at give karakterer, der adskiller sig fra resten af dommerpanelets vurderinger.

Ifølge en af de nuværende faste dommere er dette en ny tilgang til programmet, som er nødvendig for dets overlevelse, siger Anne Laxholm.

"Gæstedommere er ikke specialister, og det er heller ikke mange af seerne. Men alle har ret til deres egen mening."

Den erfarne dommer tilføjer, at det ikke påvirker deltagerne, når gæstedommere giver høje karakterer, da karaktererne alligevel bliver justeret.

"I år har vi set et generelt højt niveau fra starten. Som dommer mener jeg, det er vigtigt at give konstruktiv feedback, så parrene har noget at arbejde med. Men feedbacken skal være positiv og opmuntrende, da vi arbejder med mennesker, der ikke nødvendigvis har danset før," forklarer hun.

I denne sæson er der muligvis mere ros end kritik. Indtil videre har ingen dommere for eksempel givet en karakter på 1 til nogen af danserne.

Men for tidligere deltageren Silas Holst handler det om samarbejdet mellem dommere og seere. I øjeblikket medvirker han i musicalen 'Moulin Rouge', men når han finder tid til det, ser han stadig 'Vild med dans'.