Penge på vej til disse danskere: Ruller ind på kontoen den 9. oktober

17/09/2024 07:35

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Ruller ind på kontoen den 9. oktober.

Mest læste i dag

Med et særligt stærkt finansielt andet kvartal for Tryg – herunder et positivt forsikringsserviceresultat og investeringsresultat – opnåede TryghedsGruppen et samlet overskud på 817 millioner kroner i årets første halvår.

Det markerer en forbedring sammenlignet med sidste år, hvor resultatet for samme periode lød på 173 millioner kroner.

Aktieopkøbsprogram sat i gang

Fra april til juni gennemførte TryghedsGruppen et aktieopkøbsprogram til en værdi af 50 millioner kroner, som et led i strategien om at øge ejerandelen i Tryg.

Dette fremgår af en pressemeddelelse fra TryghedsGruppen.

Ved udgangen af første halvår var ejerandelen steget til 47,8 procent, op fra 47,2 procent i første halvår af 2023. TryghedsGruppen har som mål at øge ejerandelen til over 50 procent gennem yderligere aktieopkøb.

"Det er glædeligt, at vi kan præsentere et så positivt resultat for første halvår – ikke mindst takket være Trygs stærke finansielle præstationer. Samtidig er vi tilfredse med, at vi gennem vores aktieopkøbsprogrammer kan fortsætte med at øge vores ejerandel i Tryg, med målet om igen at eje 50 procent," siger Jørn Rise Andersen, bestyrelsesformand i TryghedsGruppen.

TrygFonden opretholder uddelingsniveau

I første halvår har TrygFonden uddelt 278 millioner kroner, og der er fortsat en samlet pulje på op til 680 millioner kroner til uddeling i løbet af hele året.

Dette betyder, at TrygFonden fortsat har et stabilt og højt uddelingsniveau, hvilket muliggør flere tryghedsskabende initiativer i 2024. Blandt de projekter, der har modtaget støtte fra TrygFonden, er følgende:

  • TrygFonden har doneret 60 millioner kroner til TrygFondens Center for Aktiv Sundhed ved Rigshospitalet. Bevillingen fordeles med 10 millioner kroner årligt fra 2025 til 2030, hvilket giver centeret mulighed for at fortsætte og udvide sin forskning i fysisk træning som en metode til at forebygge og behandle sygdomme som diabetes, kræft, hjertekarsygdomme og lungesygdomme.

  • Derudover har TrygFonden i samarbejde med Københavns Professionshøjskole, Novo Nordisk Fonden og LEGO Fonden oprettet Center for Bedre Børneliv. Dette nye tværfaglige forskningscenter fokuserer på at forbedre de mindste børns trivsel. Der er samlet bevilget op til 250 millioner kroner over en periode på op til 10 år.

Bonus til kunderne

Det er dog ikke kun de nævnte projekter, der nyder godt af TrygFondens initiativer – også kunderne får del i overskuddet.

"TryghedsGruppen har den 12. marts 2024 besluttet at udbetale bonus til sine medlemmer, svarende til 6 % af det beløb, som kunderne betalte for deres forsikringer (ekskl. afgifter mv.) hos Tryg i 2023," skriver Tryg på sin hjemmeside og fortsætter:

"Bonussen vil blive udbetalt den 9. oktober 2024. Hvis du er berettiget til bonus for 2023, kan du finde beløbet på 'Min side' under 'Fordele' eller på 'Min virksomhed' under 'Mine fordele'. Alle berettigede kunder vil modtage direkte besked fra TryghedsGruppen i september."