Nye tiltag fra Kvickly, SuperBrugsen og andre: Holder kunderne for nar

04/10/2023 05:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Mens konkurrenter prøver at finde muligheder for god kundeservice, satser COOP på en anden løsning.

Mest læste i dag

I øjeblikket er der en idé på internettet, som tilskrives Ekstra Bladets Facebook-side: "krymp-flation".

Tidligere blev historien om den franske fødevareproducent Carrefour delt, da de begyndte at advare deres kunder om produkter, der gradvist indeholdt mindre og mindre indhold i emballagen, uden at prisen blev nedsat.

De placerede store, tydelige advarsler ved produkterne, som informerede kunderne om, at vægten eller volumen af produktet var blevet reduceret, samtidig med at producenten havde hævet prisen. Dette blev set som nyttig information til de handlede kunder.

Ekstra Bladet spurgte i deres opslag, om danskerne ønskede, at discountbutikkerne også skulle indføre lignende advarsler ved deres indgange. Responsen fra læserne var samstemmende: Ja, det bør indføres.

Leverpostej, kaffe, pålæg og mange andre produkter blev nævnt som eksempler, og folk bemærkede, at de alligevel kunne mærke, at indholdet blev skrabet ned i emballagerne, hvilket fik kunderne til at føle sig snydt.

Nationen! kontaktede derefter den danske detailgigant COOP, der driver butikskæder som SuperBrugsen og Kvickly, for at høre, om de ville implementere lignende tiltag. På trods af at danskerne så det som både retfærdigt og god kundeservice, valgte COOP ikke at støtte idéen. I stedet mente de, at der var en bedre løsning.

COOP kæmper, ligesom Carrefour, for at presse indkøbspriserne ned, og det er en udfordrende kamp, især med multinationale mærkevareproducenter. Hvis COOP mener, at nogle produkter bliver for dyre på en eller anden måde, vil de ikke offentligt kritisere dem som deres franske kollega gjorde. De vil simpelthen stoppe med at handle med dem.

I disse økonomisk stramme tider, hvor pengepungen gør ondt at tage op af lommen, ser COOP ikke ud til at ønske ændringer i deres handelspraksis. I stedet foretrækker de at fjerne produkter fra deres sortiment, som de selv mener er blevet for dyre til at kunne sælge med god samvittighed.

Hvornår COOP præcist mener, at produkter er "for dyre" til at komme i deres butikker, er ikke blevet offentliggjort.