Nu åbner grænsehandlen: Så meget må du tage med til Danmark

21/05/2021 17:41

|

Redaktionen

Mest læste i dag

Lørdag åbner grænsehandlen igen. Toldstyrelsen har herunder samlet et overblik over mængden af grænse-øl, -spiritus og cigaretter, man må medbringe.

Fra lørdag den 22. maj åbner grænsen til Tyskland igen, hvilket betyder at mange danskere rejser syd for grænsen for at købe ind. Overvejer man selv at medbringe varer sydfra, er det godt at vide, hvor meget øl, vand og spiritus man må have med hjem til Danmark, fortæller kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund:

- Det er surt at stå med en uventet ekstraregning, når man køber ind syd for grænsen. Derfor opfordrer vi til, at man tænker sig om en ekstra gang. Det er fx kun tilladt at tage varer afgiftsfrit med hjem til eget forbrug – altså det, man selv skal bruge, siger Michael Lund.

Det er til eget brug, når det kun er dig, medlemmer af din husstand eller dine private gæster, der bruger varerne. Det er ikke eget brug, hvis du for eksempel sælger varerne i en idrætsklub eller på en arbejdsplads. Det er heller ikke til eget forbrug at købe varer på vegne af andre.

Hvis man overtræder reglerne for, hvor meget man må have med til eget brug, får man en bøde. Bliver man stoppet ved grænsen, vil man kunne blive spurgt om, i hvilken anledning man har medbragt sine varer.

Danmark følger EU’s vejledende mængder for, hvor meget man kan have med til eget brug af tobaksvarer, spiritus, hedvin, bordvin og øl. De mængder er listet herunder:

Man skal være fyldt 16 år for at kunne indføre øl og vin (alkoholprocent maks. 16,4). Du skal være fyldt 18 år for at kunne indføre hedvin, spiritus og tobaksvarer.