Minister bekræfter national nedlukning fra på onsdag

15/12/2020 16:36

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Transportminister Benny Engelbrecht har i et opslag på Facebook bekræftet at nye restriktioner vil træde i kraft fra onsdag kl. 16.00.

Transportminister Benny Engelbrecht har i et Facebookopslag løftet sløret for hvornår de nye restriktioner træder i kraft.

Der har endnu ikke været en officiel udmelding fra regeringen angående nye restriktioner, men både B.T. og Ekstra Bladet kunne tidligere på dagen oplyse at man har erfaret restriktioner der vil ramme hele landet.

National nedlukning

Efter alt at dømme er der ikke tale om deciderede nye restriktioner, men at de restriktioner der i øjeblikket er gældende i 69 ud af 98 danske kommuner, onsdag kl. 16.00 vil træde i kraft i hele landet, og at hele Danmark derfor vil være ramt af en delvis nedlukning.

” Det betyder blandt andet, at børn fra 5. klasse og op sendes hjem fra skole. Det gælder også ungdomsuddannelser og universiteter,” – Lyder det fra ministeren i opslaget der fortsætter -

” Kulturinstitutioner lukkes. Det samme gør restauranter, barer og cafeer – undtagen for take-away. Offentlige arbejdsgivere opfordres til at sende alle medarbejdere, der ikke varetager kritiske funktioner, hjem. Og private arbejdsgivere opfordres til at sikre så meget hjemmearbejde, som muligt,”

På trods af at ministerens udmelding er første officielle om den nye situation, er sundhedsordførere og borgmestre fra de kommende berørte kommuner tidligere i dag blevet informeret om situationen. Det samme skete i de to tidligere tilfælde, da først 38 og sidenhen 31 kommuner blev delvist lukket ned.