Midt- og Vestjyllands Politi fik billede fra fartkontrol: Troede ikke deres egne øjne, da de så det

19/08/2023 12:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Politiet kommer med en klar opfordring efter at have set billedet.

Mest læste i dag

Midt- og Vestjyllands Politi må uden tvivl have følt en vis irritation, da de modtog et billede fra en hastighedskontrol, der skabte en smule hovedrysten.

Individet bag rattet havde klart overtrådt hastighedsgrænsen, hvilket udløste en fælde og resulterede i, at politiet modtog et billede af køretøjet og føreren som dokumentation for overtrædelsen af færdselslovgivningen.

Selvom at overskride fartgrænsen er en ting i sig selv, var politiets reaktion sandsynligvis en kombination af forundring og overraskelse, da de stiftede bekendtskab med det pågældende billede.

Billedet afslørede nemlig, at en hund sad bekvemt på førerens skød.

Billedet er tilgængeligt nederst i denne artikel.

"Den lille skabning ser ubestrideligt sød ud, og en hund er uden tvivl en elsket og charmerende skabning. Mange individer nærer næsten samme grad af hengivenhed over for deres kæledyr, som de gør over for deres egne børn. Men ville man tage sig den frihed at lade sit eget barn sidde på skødet i en sådan situation? Svaret er formentlig nej. Det er en selvfølge", udtalte Henrik Glintborg, vicepolitiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, i en udtalelse til TV 2.

Politikredsen valgte at offentliggøre billedet på deres Twitter-profil som en oplysende påmindelse til andre borgere, der måtte overveje at begå den samme fejl.

"Selvom hunden måske agerer som en loyal vagt derhjemme, så kan man ikke forvente, at den vil fungere som din medhjælper, når du er på farten. Føreren overtræder ikke blot fartgrænsen, men negligerer også reglerne om uhindret udsyn. Lad os passe på os selv og hinanden i trafikken", lød budskabet i opslaget.

Ejeren fik sig en bøde, mens hunden gik fri af konsekvenserne denne gang. Billedet kan ses her nedenfor: