Mange overtrædelser: Anmeld anonymt her!

29/11/2021 09:00

|

Christina Hansen

Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Mest læste i dag

Som noget nyt har der siden den 1. juli 2021 været ført tilsyn med skønhedsklinikker, der udfører kosmetiske tatoveringer som permanent makeup bryn eller eyeliner. Næsten alle de kontrollerede har svært ved at overholde reglerne, som er sat i verden for at undgå hudinfektioner.

I de senere år er det blevet stadigt mere populært at få udført kosmetiske tatoveringer, der skal sikre flotte bryn, øjne eller læber.
De kosmetiske tatoveringer er imidlertid ikke risikofri, og derfor har Sundhedsministeriet siden den 1. juli stillet krav til uddannelse af klinikkernes personale, hygiejne og information til kunder.

Kosmetiske tatovører skal registrere sig hos Sikkerhedsstyrelsen, og der er pt. anmeldt 206 steder, der udfører kosmetiske tatoveringer. Sikkerhedsstyrelsen fører tilsyn med de kosmetiske tatovører for Sundhedsministeriet. De første 30 gennemførte tilsyn afslører store problemer med at overholde reglerne. Kun to af de 30 skønhedsklinikker havde ingen overtrædelser.

- Reglerne er nye, og tilsyn er nye for branchen. Men det er klart, at vi ser alt for mange overtrædelser, når vi kontrollerer kosmetiske tatovører. Kravene er jo til for at hindre, at kunderne får problemer efterfølgende, og jeg håber da, at overtrædelserne vil falde i antal, siger kontorchef Søren Assenholt Muff fra Sikkerhedsstyrelsen.   

Kunder kan selv tjekke på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, hvilke skønhedssaloner der er tilmeldt registret. En anden mulighed er at se efter skiltning, da registrerede klinikker har mulighed for at skilte med registreringen hos Sikkerhedsstyrelsen.

- Vi hører ude omkring, at mange klinikker måske endnu ikke ladet sig registrere hos os. Det vil jeg kraftigt opfordre til, da man ellers vil blive politianmeldt og få en bøde. Så derfor en stor opfordring til at lade sig registrere, siger Søren Assenholt Muff.   

Se om din kosmetiske tatovør er registreret hos Sikkerhedsstyrelsen:
Register over tatoveringssteder | Sikkerhedsstyrelsen

Anmeld uregistrerede tatoveringssteder anonymt:
Anonyme anmeldelser | Sikkerhedsstyrelsen