Mange begår denne fejl: Nu straffes 75.000 af Skattestyrelsen

21/09/2024 12:23

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Alt for mange begår den samme fejl.

Mest læste i dag

Mandag var en særlig dag, da det var deadline for betaling af moms for 470.000 danske virksomheder. Selvom 75.000 af dem ikke nåede at betale til tiden, er det en markant forbedring sammenlignet med tidligere år.

Antallet af momsforglemmelser er faldet med 45 procent siden 2019, hvilket har reduceret arbejdsbyrden for Skattestyrelsen.

Ifølge Ekstra Bladet har Skattestyrelsen haft succes med en målrettet indsats siden 2019, som har medført en næsten halvering af antallet af foreløbige fastsættelser.

Underdirektør Signe Gyldstoff Schmidt fremhæver, at dette er et resultat af det målrettede arbejde med at få flere virksomheder til at overholde indberetningsfristerne.

Trods de positive resultater mener Skattestyrelsen, at der stadig er mulighed for yderligere forbedringer.

"Vi ser stadig potentiale for at reducere antallet af nye foreløbige fastsættelser yderligere og arbejde på at mindske andelen af foreløbige fastsættelser, der forældes," udtaler Schmidt.

Nystartede virksomheder er særligt i fokus, da de ofte glemmer indberetninger. Vejledning spiller en vigtig rolle for at sikre, at disse virksomheder betaler til tiden.

For mere etablerede virksomheder anvender Skattestyrelsen sanktioner og kontrol for at motivere dem til at overholde fristerne.

En virksomhed, der undlader at indberette moms fire gange, risikerer at miste sin momsregistrering.

Desuden opkræver Skattestyrelsen 800 kroner per manglende indberetning ved en 'foreløbig fastsættelse'.