Mand handlede varer i Netto for over 10.000 kroner - men sådan betalte han kun 152 kroner

21/11/2023 13:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Den unge mand peger på en teknisk fejl.

Mest læste i dag

På knap en måned foretog en 28-årig mand fra Helsingør indkøb for 10.575 kroner i forskellige butikker. Det bemærkelsesværdige er, at han samlet set kun betalte 152 kroner for alle varerne, der i alt repræsenterede denne betydelige værdi.

Denne historie er rapporteret af Helsingør Dagblad.

Netto-kæden blev imidlertid opmærksom på den 28-årige mands handlinger, og den 10. marts blev han pågrebet for tyveri, efter at overvågningskameraer i Netto i Fredensborg afslørede ham i handling.

Dette førte til, at den 28-årige mand blev anholdt og senere præsenteret for en domsmandsret i Retten i Helsingør.

Forklaring

I retten benægtede manden anklagerne og påstod, at det ikke var hans fejl, at de scannede varer ikke blev registreret korrekt ved kassen. Ifølge ham blev alle varer scannet, og eventuelle problemer måtte skyldes en teknisk fejl i appen eller manglende internetforbindelse under scanningen.

Retten afviste dog hans forklaring, og en medarbejder fra Netto bekræftede, at beløbet for de scannede varer blev korrekt vist på kassens to skærme, og derfor blev den 28-årige dømt til 30 dages betinget fængsel.

Han blev advaret om, at han skulle udføre 40 timers samfundstjeneste, eller hvis han begik kriminalitet igen inden for et år, ville den betingede straf blive gjort ubetinget.

Ud over straffen blev manden pålagt at tilbagebetale de 10.575 kroner til Netto og dække omkostningerne ved retssagen. Han accepterede dommen.