Mand forsøgte at veksle 1000-kronesedler i SuperBrugsen - men så tog sagen en uventet drejning

26/10/2023 05:08

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
En kunde blandede sig, da han trak de mange penge op af lommen.

Mest læste i dag

En almindelig dag i SuperBrugsen i Nørresundby tog en uventet drejning, da en kunde trådte til for at forhindre en mand i at betale med et stort bundt 1000-kronesedler, hvilket blev rapporteret af Nordjyske.

Mens kunden, Lene Christiansen, ventede i køen, lagde hun mærke til, at en mand ved kassen trak op i lommen for at præsentere en betydelig stak 1000-kronesedler i forsøg på at få dem vekslet. Hun greb straks ind og henvendte sig til kassedamen med beskeden: "Nej, du skal sige 'nej.'"

Det viste sig, at manden med de store pengebundter ikke var alene. Han var ledsaget af en kvinde og en anden mand, og tidligere havde de forvirret den unge kvinde ved kassen ved at placere en række indkøbsposer på båndet, som de senere ikke havde til hensigt at købe alligevel.

Oprindeligt havde trioen planlagt at købe en pose kaffe og fem pakker cigaretter. Men da deres betalingskort blev afvist under betalingen, ønskede de pludselig ikke cigaretterne længere. Det var på dette tidspunkt, at Lene Christiansen indgik i situationen, da hun opdagede deres forsøg på tricktyveri.

Efter hendes indgriben forlod trioen hurtigt butikken uden at få mulighed for at veksle deres store pengesedler. Lene Christiansen forklarede, "Jeg er selv bekendt med denne form for kriminalitet, da en person i min familie har oplevet noget lignende. Jeg følte, at jeg måtte træde til. Jeg tænkte ikke engang over det; jeg ønskede blot at forhindre det."

Butikschef Kevin Jørgensen fra SuperBrugsen i Nørresundby bekræftede, at de tre personer havde besøgt butikken tidligere på dagen. Selvom butikken normalt ikke oplever tricktyverier, har de sikret sig overvågningsbilleder af de involverede personer.

Nordjyllands Politi har endnu ikke udtalt sig om episoden, men opfordrer generelt både borgere og butikker til at anmelde mistænkelige hændelser.