Lidl lancerer stor nyhed

01/12/2021 08:07

|

Christina Hansen

Foto: Shuterstock

Mest læste i dag

For at blive førende på ’non-food’-kategorien blandt landets discount dagligvarekæder sætter Lidl nu gang i opbygningen af en helt ny webshop. Den skal gøre det nemt for nye og eksisterende danske kunder at klikke alt fra havemøbler til yogamåtter hjem til hoveddøren.

Hos den 134 butikker store dagligvarekæde Lidl lægger man netop nu støbeskeen til en helt ny webshop. En webshop, hvor kunderne fra foråret 2023 kan klikke kædens non-food-produkter hjem med levering til hoveddøren.

Satsningen er en del af Lidl Danmarks strategi om at blive førende på non-food-varer blandt Danmarks discountere. Adm. direktør for Lidl Danmark, Jens Stratmann forklarer:

”Jeg glæder mig til, at vi tager kampen op mod de største spillere på markedet i Danmark og online kan tilbyde de danske kunder et endnu større udvalg af vores kvalitets non-food produkter til en god pris. Vi forventer, på sigt at vinde både markedsandele af online-handlen, men også helt nye kunder til vores butikker.”

Lidl Danmarks indkøbsdirektør, Rasmus Pape, glæder sig til det øgede fokus på online-salget:

”Vi starter med i løbet af 2023 at tilbyde omkring 12.000 private label- og mærkevarer indenfor non-food-kategorien, der strækker sig over alt til hjem og fritid lige fra babytøj til boremaskiner, så der bliver meget at vælge mellem. Produkterne bliver stadig mere populære, fordi de er af høj kvalitet, men bliver solgt til en lav pris. Derfor vælger vi nu at bygge en webshop, som skal gøre det nemt for eksisterende og nye kunder at få fingrene produkterne,” siger Rasmus Pape, indkøbsdirektør i Lidl Danmark. Han uddyber:

”Webshoppen skal blandt andet sætte en stopper for den usikkerhed, mange måske kender, når de sætter kursen mod en butik for at få fingrene i et bestemt non-food-produkt, der er annonceret i tilbudsavisen – ”er der mon flere tilbage?”.

Kannibaliserer ikke på fysiske butikker

Beslutningen om at etablere en webshop i Danmark kommer blandt andet på baggrund af gode erfaringer fra flere af Lidls andre markeder – som for eksempel Belgien. Her har en lignende webshop været med til at øge omsætningen på non-food-produkter i det hele taget. På samme tid har webshoppen ikke ”stjålet” kunder fra de fysiske butikker. Det skyldes ifølge Rasmus Pape, at man skaber mere loyale kunder og tiltrækker et nyt segment af kunder til Lidl.

Lidl Danmarks non-food webshop går i luften som selvstændig webshop i foråret 2023. I løbet af første år vil Lidl i webshoppen have 2.000 artikler i det faste sortiment plus omkring 10.000 sæsonvarer, og alle produkter til endnu mere attraktive priser.

Lidl har internationalt non-food webshop i landene Belgien, Spanien, Holland, Tyskland, Polen, Slovakiet og Tjekkiet.