Lars Løkkes skyld

03/05/2021 11:59

|

Redaktionen

Lars Løkke Rasmussen. Foto: Steen Brogaard

Mest læste i dag

Claus Hjort Frederiksen (V) mener, at det er Lars Løkke Rasmussens skyld, at blå blok er en splittet fløj. Ifølge Claus Hjort Frederiksen skete det, da Lars Løkke Rasmussen foreslog et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet ved sidste folketingsvalg.

“Jeg skal ikke skjule, at det efter min mening er Lars Løkke, som har skabt den uorden, der er i blå blok. Det gjorde han med sin slutfase i valgkampen, hvor han brød alle broer til de borgerlige” siger Claus Hjort Frederiksen i et interview med Berlingske

Udsigt til en blå blok

Ved folketingsvalget i juni 2019 var der udsigt til en blå blok bestående af De Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Venstre, Nye Borgerlige, Kristendemokraterne, partiet Klaus Riskær Pedersen og Stram Kurs. Claus Hjort Frederiksen mener ikke, at man behøvede at bryde med de førnævnte borgerlige partier og vende dem ryggen.  

Samarbejde hen over midten

Ved valgkampen i juni 2019 foreslog daværende statsminister og formand for Venstre Lars Løkke Rasmussen, at hans parti skulle danne regering hen over midten med ham selv som siddende statsminister. Dengang udtalte han: “Jeg er nået til den konklusion, at hvis Venstre får et styrket mandat i morgen, så vil jeg bruge al min energi og erfaring på at se, om ikke det kan lade sig gøre at samle en regering med ansvarlige erfarne partier hen over midten.” På daværende tidspunkt sagde De Konservatives leder Søren Pape Poulsen nej tak til invitationen, mens Martin Lidegaard (De Radikale) var begejstret for idéen.