Kronprins Frederik frygter det værste: 'Vi er meget bange'

08/06/2023 12:18

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Den kommende konge ser barndomsdrømmen forsvinde.

Mest læste i dag

Politibetjent, brandmand, rockstjerne, landsholdsspiller.

Alle drenge vokser op med barndomsdrømme, hvor kun fantasien sætter grænser. Det er desværre kun de færreste af os, der faktisk får muligheden for at udleve vores fantasier fra skolegården.

Én af dem der faktisk kunne se sin barndomsdrøm blive en realitet, er hele Danmarks ‘rummand’, Andreas Mogensen, der er Danmarks første astronaut. Efter mange års træning og forberedelse, blev barndommens lange nætter med stjernekikkerten og rumdragt-fastelavnskostumerne en virkelighed.

Og nu skal danskeren snart ud i ‘det evige mørke’ igen, når Mogensen til august skal på mission for Danmark, ved at blive sendt ud på Den Internationale Rumstation, der svæver i kredsløb 400 kilometer over vores hoveder.

Ved en stor forsamling ved Industriens Hus i København fik danskerne et indblik i Mogensens liv, da han introducerede de besøgende til hans ‘almene’ hverdag, og takkede farvel inden den store rumtræning igen skulle igangsættes.

Én af de besøgende der ønskede den danske astronaut held og lykke med rejsen, var Kronprins Frederik, der i et interview med Se og Hør kunne fortælle, at hans egen fascination af det ydre rum desværre er sat på pause.

– Jeg tror, jeg er blevet for gammel. Da jeg var yngre, tænkte jeg, at det kunne være sjovt, afslørede kronprins Frederik, der ellers er henreven af Mogensens kommende rejse på satellitten, der drøner rundt om jorden med 27.700 kilometer i timen.

Kronprinsen fortæller selv, at han er ‘skrækfascineret’ af rummet, og nævner science fiction film som ‘Rumrejsen 2001’ og ‘Alien’ som kilderne bag både hans frygt og fascination – film hvor menneskeheden bliver udsat for det værste genren har at byde på, i form af ondsindet kunstig intelligens og blodtørstige rumuhyrer.

Så galt er det dog ikke gået Mogensen – eller nogen anden astronaut til dags dato, for den sags skyld. Men frygt er jo noget kronprinsen har set i øjnene mange gange – især under hans tid som frømand.