Københavns Lufthavn ramt af kaos - årsagen skyldes især to ting

19/06/2023 06:54

|

Redaktionen

Foto: Københavns Lufthavn / Shutterstock
Københavns Lufthavn er igen ramt af kaos. Det får derfor store konsekvenser for mange passagerer, der skal med fly fra lufthavnen i Kastrup.

Mest læste i dag

Hvis man har planer om at skulle sætte sig om bord på et fly i Københavns Lufthavn inden længe, kan man ikke vide sig sikker på, at det afgår til tiden. 

Derimod er der en god chance for, at det er flere timer forsinket. Derfor er der også rigtig mange skuffede passagerer, der på nuværende tidspunkt befinder sig i Københavns Lufthavn. 

Ifølge Ekstra Bladet er den store lufthavn nemlig ramt af et sandt kaos, der betyder, at de mange passagerer kan komme til at vente længe på at kunne træde om bord på deres fly. 

Der har i lang tid været tale om, at manglen på flyveledere har store konsekvenser for flytrafikken i Københavns Lufthavn. For nylig er der blevet indgået en ny aftale med Naviair, men det betyder ikke, at problemet er løs fra den ene dag til den anden. 

På Københavns Lufthavns hjemmeside fremgår det også tydeligt, at det endnu ikke er et overstået kapitel. Tværtimod fremgår det øverst på siden, at der er forsinkelser, og manglen på flyveledere er blandt årsagerne til dette. 

Randi Baasch, der er kommunikationschef ved Naviair, siger til Ekstra Bladet, at der kommer til at gå et stykke tid, inden tilstanden i lufthavnen kommer til at ændre sig. 

"Vi har jo indgået en aftale, men der går lige noget tid inden, at vi får tingene ændret i vagtplanen. Vi kan jo ikke omstille hele vores drift fra den ene dag til den anden," siger Randi Baasch. 

Det er dog ikke blot problemerne med vagtplanen, der gør, at der er forsinkelser. Ganske vist spiller det en stor rolle, men det er ikke den eneste årsag. 

En af de øvrige årsager er, at den ene af to hovedbaner i Københavns Lufthavn er lukket. Den bliver nemlig renoveret, og kan derfor ikke bruges. Det er selvfølgelig medvirkende til, at forsinkelserne bliver forøget. 

Ifølge Randi Baash er det derfor en 'kombination af banelukningen og mangel på bemanding', der har forårsaget kaosset i lufthavnen. Og det kan vare ved et stykke tid endnu, da landingsbanen vil være lukket frem til 7. juli på grund af renoveringen.