Her er de gladeste lande i 2024: Se Danmarks placering

03/02/2024 14:39

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Danskerne praler gerne højlydt om om hygge og hvor galde vi er. Nu viser ny undersøgelse, om pralen er berettiget,

Mest læste i dag

I Danmark er konceptet "hygge" en integreret del af kulturen, hvilket har en stærk forbindelse til danskerens opfattelse af lykke, tæt linket til dette kendte begreb. Globalt set, hvor lykke betragtes som en værdifuld ressource, har CEOWorld Magazine's seneste undersøgelse i Global Happiness Ranking fremhævet, hvad det er, der gør, at lande som Danmark succesfuldt kan frembringe en følelse af velvære og glæde blandt deres indbyggere. Studiet indikerer, at det virkelig har betydning, hvor på kloden man vælger at etablere sig.

Rapporten lægger vægt på betydningen af socialt sikkerhedsnet, økonomisk sundhed og valgfrihed som nøgleelementer i opbygningen af et velafbalanceret og lykkeligt samfund.

Magasinet har for nyligt offentliggjort deres årsrapport om lykke, som grundigt analyserer data og forskning fra 146 nationer for at identificere, hvor folk nyder de mest tilfredsstillende levevilkår. Kriterierne for denne vurdering omfatter socialt sikkerhedsnet, BNP per capita, forventet sund levealder, frihed til at træffe egne valg, generøsitet og den opfattede grad af korruption, og hvert land har modtaget en score på op til 100 point.

"Vi ser en tydelig forbindelse mellem individers leveforhold og deres lykkeniveau. Vores analyse dækker flere dimensioner, der påvirker folks dagligdag, hvilket er afspejlet i vores ranking," forklarer studiet.

De lykkeligste lande i 2024 er:

Finland

Danmark

Island

Israel

Holland

Sverige

Norge

Schweiz

Luxembourg

New Zealand

Danmark og visse andre nationer har vakt særlig interesse med deres fremragende præstationer i denne undersøgelse. CEOWorld Magazine's analyse belyser, hvordan disse lande lykkes med at skabe en følelse af velvære og glæde blandt deres indbyggere. Det bliver klart ved at se på kriterierne, at elementer som socialt sikkerhedsnet, økonomisk sundhed og valgfrihed er afgørende.

"Danmark skiller sig ud med fremragende socialt sikkerhedsnet og økonomisk stabilitet. Denne sammensætning af faktorer bidrager til en sund og glad befolkning," siger en ekspert inden for lykkeforskning.

Studiet understreger, at bopæl og livsbetingelser er kritiske for generel lykke. Det er en opfordring til at tænke over, hvordan samfund kan forbedre disse aspekter for at skabe en lykkeligere fremtid for alle.