Dyrlæge advarer hundeejere om alvorlig sygdom: 'Der findes ingen medicin'

29/06/2023 13:28

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
“Menneskets bedste ven” er i alvorlig smittefare, skriver klinikchef.

Mest læste i dag

Som kæledyrsejer findes der ikke mange værre oplevelser, end at se sin “sjæleven” alvorligt syg.

Og hvis man skulle have en hund som et familiemedlem, så er der årsag til bekymring, skriver B.T.

Sabine Förderer, der er familiedyrlæge og klinikchef ved Frederiksberg Dyreklinik og Spa, informerer nemlig om, at sygdommen giardia er blevet en stigende problematik i Københavnsområdet.

“Giardia er en mikroskopisk parasit, som man ikke direkte kan se i afføringen. Den smitter hundene direkte, og nogle bliver rigtig syge af den,« fortæller klinikchefen, og uddyber med en bekymrende melding:

“Det specielle ved sygdommen er, at der ikke findes medicin, der kan kurere giardia 100 procent”.

Sygdommen spredes ved at hundene snuser hinanden bagi, eller at rester af sygdommen via. Deres afføring løber ud i vandpytter, som andre hunde derefter drikker af.

“Det mest luskede ved sygdommen er, at hunden kan have diarré mandag, have det fint tirsdag, og så have det igen onsdag. Så ejerne aner ikke, hvad der foregår” forklarer Förderer.

“Ejerne skal være opmærksomme på, hvis hunden har skiftende god og dårlig mave, fordi det er det, der er meget karakteristisk for sygdommen”.

Hundenes ejere skal især være opmærksomme, da sygdommen også kan smitte mellem hunde og mennesker.

Familiedyrlægen kommer derfor med en klar opfordring - og anbefaling - til hvordan ejere skal håndtere forebyggelse af smittesprederen.

“Der er tit steder, hvor der ligger overfladevand – for eksempel ved metrobyggerierne – bare sådan et par centimeter, og det skal hundene ikke lege i. Man skal heller ikke lade sin hund drikke af vandpytterne. Og så skal man huske at samle pøllerne op, så man ikke smitter andre hunde”.