DMI melder ud: Stort vejrskifte på vej

12/10/2023 08:29

|

Emil Martesen

Foto: Shutterstock
Et stort vejrskifte ligger og lurer i horisonten.

Mest læste i dag

Det er ikke gået nogens næse forbi, at danskerne har oplevet noget af en blandet landhandel i henhold til vejret i de seneste par måneder.

Sommersæsonen bød på masser af nedbør, men efteråret til gengæld har budt på et par sommerlige dage - men nu er det angiveligt slut.

I kølvandet på en sommer præget af rekordnedbør i juli, kølige temperaturer i august og en efternøler af en sommer, så ser det ud til at de sommerlige tendenser lakker mod enden og i stedet vender tilbage til det samme ustadige vejr fra juli.

Og når der inden længe tages hul på den sidste del af ugen, så står det i regnens tegn.

Sådan lyder meldingen fra DMI.

Torsdag vil en ellers svag højtryksryg give stabilt vejr, men allerede fredag lakker det mod enden, hvor et frontsystem i stedet vil bevæge sig op over Danmark med udbredt regn det meste af dagen.

Fugtig fredag

Fredag skal et frontsystem passere op over Danmark, og det betyder regn mange steder det meste af dagen. Igen blæsende, men denne gang fra sydlige retninger, så det bliver relativt lunt med temperaturer op mod de 18 grader.

 Weekendvejret

Her åbnes der op for noget køligere luft som vil strømme ned over os fra nordvest. Til gengæld kan danskerne vinke farvel til regnvejret og i stedet byde velkommen til det solrige vejr.

Angiveligt bliver der nemlig god plads til solen udenom de enkelte byger, som også følger med. Temperaturen bliver mellem 10 og 15 grader, og vinden jævn til hård, ved kysterne op til kuling og i Nordjylland op til hård kuling og kraftige vindstød. Om natten vekslende skydække med enkelte byger og temperaturer ned mellem svimlende 5 og 10 grader. Jævn til hård vind fra vest og nordvest, ved kysterne op til kuling og med kraftige vindstød.