Coronanyt: Positivprocenten på laveste niveau siden september:

24/01/2021 16:12

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det er det seneste døgn fundet 754 nye tilfælde af coronasmittede. Det er laveste tal i næsten fem måneder.

Erfaring fortæller at man efterhånden skal tage diverse coronanyheder med et gran salt. Hvert fald de positive. Det hele synes at gå den rigtige retning, da Danmark og mange andre lande i slutningen af december begyndte vaccinationsprogrammer. Længe skulle der dog ikke gå før nye stigende smittetal og ikke bare en, men to forskellige mutationer spreder sig hurtigt verden over.

Ikke desto mindre, noget synes at gå i den rigtige retning, hvert fald i Danmark.

Det sidste døgn har vist det laveste antal nye smittede siden september, og tendensen er i øjeblikket positiv. Det nemlig niende dag i træk, positivprocenten er under 1,00 – Det skriver Ekstra Bladet.

De sidste døgn er det således kun 754 ud af 136.208 tests (0,55 procent), der har været positive ifølge Statens Serum Instituts nyeste tal. Positivprocenten omhandler antallet af smittede fundet, for hver 100 test foretaget.

Ifølge overlæge på intensivafdeling på Bispebjerg Hospital, Christian Wamberg, er de nye tal et bevis på at restriktionerne virker. Videre fortæller han til Ekstra Bladet at tallene viser, at det er muligt at kontrollere epidemien.

Overlægen mener at Danmark derfor er på vej mod at være i stand til at håndtere situationen, når den nye mere smitsomme og muligvis mere dødelig britiske coronavariant bliver dominerende i landet.

”Det ser fint ud. Vi skal bare blive ved med at holde restriktionerne og ikke ryste på hånden,” – udtaler han.