Chok-fund i vuggestue: Fandt glasskår og metalskruer i kødsovs

06/03/2023 22:11

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Glasskår og metalskruer i en kødsovs har kostet en daginstitution i Charlottenlund en sur smiley og stor bøde.

D. 1. februar stod der kogt pasta penne, kogt broccoli og kødsovs på menuen i Adelaide Vuggestue og Børnehave i Charlottenlund. I langt de fleste tilfælde er det en sikker vinder. Men da børnene og de ansatte i institutionen satte tænderne i retten, fandt en pige i vuggestuen mere end hakket oksekød og tomatsovs.

Under kødsovsen, som pigen havde fået serveret, gemte der sig en møtrik.

Det fremgår af det følgebrev, som Fødevarestyrelsen har tilsendt daginstitutionen efter et kontrolbesøg d. 2. februar, og som kan findes på institutionens hjemmeside.

Efter det chokerende fund, blev maden straks fjernet og kasseret af personalet.

På dette tidspunkt havde alle - 32 vuggestuebørn, 49 børnehavebørn og ca. 23 voksne - dog spist maden.

Senere blev også fundet fremmedlegeme i børnehavens mad.

Heldigvis er der ingen, der er kommet til skade.

Hvordan endte fremmedlegemerne i maden?

- Virksomheden oplyste, at under produktionen af kødsovs blev der tabt en plastbakke med et kundekort fra et åbent skab, der var placeret ovenover arbejdsbordet, ned i kødsovsen. I plastbakken kan der have været glasskår og metalskruer, skriver Fødevarestyrelsen og tilføjer:

- Endvidere blev det oplyst, at køkkenmedarbejder valgte at si kødsovsen med en hulske. Derefter blev mad kogt op igen og serveret for børn og personale.

Sur smiley og stor bøde

Kontrolbesøget medførte en sur smiley og en bøde på 40.000 kroner.

Fødevarestyrelsen endelige vurdering efter kontrolbesøget d. 2. februar lyder som følgende:

- Vi vurderer, at virksomheden har markedsført farlige fødevarer, der er sundhedsskadelige, da der blev fundet fremmedlegemer i form af glasskår og metalskruer i kødsovs som blev indtaget af børn og personale. Der er således risiko for skader i mund, svælg og mave-tarm-kanalen, da glasskår og metalstykker kan være skarpe eller spidse.

Kede af situationen

Til Ekstra Bladet fortæller institutionsleder Anne Busk Ebbesen i et skriftligt svar, at de er kede af situationen, og at de betaler bøden.