Alle nye biler med en CD-afspiller er pludselig blevet forbudt: Her er grunden

19/10/2024 14:54

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Der er en god grund til, at nye biler ikke indeholder en CD-afspiller

Mest læste i dag

CD-afspilleren har længe været en integreret del af biler, men nu er det slut.

Nye personbiler i EU vil ikke længere blive solgt med CD-afspiller på grund af strengere sikkerhedsregler. Selvom der stadig var enkelte bilmodeller med CD-afspiller tilgængelige indtil slutningen af juli, har bilproducenter nu fjernet denne funktion fra deres sortiment for at overholde de nye krav.

Ifølge mediet Top Gear var Subaru Forester en af de sidste modeller i EU, der havde CD-afspiller, og den sidste registrering fandt sted lige før reglerne trådte i kraft den 1. august.

Det er vigtigt at bemærke, at CD-afspilleren ikke er forbudt i sig selv, men de nye modeller må ikke have en sådan afspiller, da de ikke lever op til de opdaterede standarder.

Flere nye regler

CD-afspilleren er dog ikke det eneste, der er blevet ændret. Nye regler kræver også, at nye biler skal være udstyret med en hastighedsadvarsels-boks, parkeringssensorer eller bakkamera samt et system, der sikrer, at føreren er opmærksom.

Ældre biler, der ikke lever op til disse krav, er ikke længere på markedet.

Flere bilproducenter har benyttet lejligheden til at opgradere deres modeller med moderne teknologi, hvilket har medført, at de gamle CD-afspillere er blevet erstattet af større skærme og nye funktioner.

Selvom det stadig er muligt at finde brugte biler med CD-afspillere, er det nu umuligt at købe en helt ny bil med denne funktion i EU.