Med én ingrediens kan du gøre din toast utroligt lækker: "Måske verdens bedste sandwich"

10/07/2024 11:35

|

Nicolai Busekist

Mad
Foto: Shutterstock.com
Det behøver ikke at være svært at gøre din toast til noget helt særligt. Faktisk er der én særlig tilføjelse der kan gøre det til 'måske verdens bedste sandwich'.

Mest læste i dag

Fyldte sandwiches er perfekte året rundt, men de er især populære i efteråret eller foråret, hvor vejret indbyder lidt mere til det. Derfor er det som regel også på disse årstider, at mange giver sig i kast med at eksperimentere lidt med dem.

Forfatterne Mikko Takala og Sami Rekolas står bag en bog ved navn 'Voileipäkirja', som præsenterer en lang række elskede sandwich-klassikere. Bogen indeholder blandt andet den legendariske, grillede croque monsieur, som de fleste kender.

Hvid sauce fuldender den fyldte toast

Croque monsieur er en fransk brasserie-klassiker, der er kendt i hele verden. Den er også et stort hit hos stort set alle, der prøver den. Hvis du endnu ikke har forkælet dig selv med en croque monsieur, så skal der ikke være nogen tvivl om, at det er tid til at gøre det.

"Måske verdens bedste sandwich er to skiver toast, ost, skinke og dene hvide sauce, der løfter sandwich fra en snack til et komplet måltid," skriver forfatterne af 'Voileipäkirja'.

Sandwichen kan også varieres ved at tilføje et spejlæg på toppen, hvilket officielt gør den til en croque madame. Hvis du vil gøre en ekstra indsats, så lav saucen selv. Hvis du er doven, kan du købe den færdiglavet.

I dag er der også et hav af caféer og restauranter i Danmark, der har en croque monsieur på menukortet. Hvis du ikke har mod på at lave den selv, så kan du sagtens finde et sted, hvor du kan få den serveret.

Beslutter du dig for at lave den selv, bør der ikke herske tvivl om, at du vil være godt tjent med at lave saucen selv - det bliver prikken over i'et på din sandwich.