Smid dem ikke i skraldespanden, når du presser citroner: Gør dette i stedet

07/07/2024 07:01

|

Nicolai Busekist

Mad
Hvis du plejer at smide citroner ud, når du har presset dem, er du ikke den eneste. Du kan dog bruge dem til et bedre formål, end blot at efterlade dem i din skraldespand.

Mest læste i dag

Citronen er en frugt med utallige anvendelser. Udover at krydre mad, bruges den i desserter og med varmt vand om morgenen. Den er også en stærk allieret til rengøring og kan gøre en forskel i opvaskemaskinen.

Anbefalingen er enkel: næste gang du presser en citron, skal du ikke smide den i skraldespanden, men i stedet blot lægge den i din opvaskemaskine. Det er naturligvis ikke uden grund, at det er en god idé at gøre dette.

Dette tip deles af mange på det sociale medier, men ifølge Chantel Mila fra @mama_mila_ på TikTok er grunden enkel. Citronsyre i citronen hjælper med at rense og desinficere opvasken og maskinen. Desuden efterlader det tallerkener og glas skinnende.

Se videoerne nedenfor for at se, hvordan du kan bruge citron i din opvaskemaskine - selv efter du har presset næsten alt saften ud. Det er derfor ikke et krav, at der stadig er en masse saft tilbage i citronen:

Det er et rigtig godt eksempel på, at du faktisk kan få stor glæde af citroner, selvom de har været brugt til at lave mad eller lignende. Hvis du hidtil har gjort det til en vane at smide dem ud, så er det en god idé, at du laver om på dette i fremtiden.

I og med, at det intet koster dig at bruge en citron på denne måde, er det naturligvis en god idé at gøre det. Derfor er der ikke nogen grund til at tøve med det. Vil du se, hvordan det fungerer, skal du blot se videoen herover. Her får du nemlig vist det hele.