Coop giver 50 procent på madvarer

23/09/2021 10:30

|

Christina Hansen

Mad
Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Den 29. september er international Madspildsdag.

Det fejrer Kvickly og SuperBrugsen med Happy Hour, hvor alle madvarer med kort holdbarhed sættes ned til halv pris, det skriver Coop i en pressemeddelelse.

Det har intet med alkohol at gøre, når Kvickly og SuperBrugsen onsdag den 29. september inviterer til Happy Hour landet over.

Det handler derimod om bekæmpelse af madspild.

kl. 19.00 og frem til lukketid sættes alle madvarer med kort holdbarhed ned med yderligere 50%.

Varerne vil bære et gult klistermærke, så de er nemme at gå på jagt efter i butikkerne.

Kædedirektør i Kvickly, Torben B. Andersen, uddyber:

"For mange af vores kunder er det en helt naturlig del af indkøbsturen lige at kigge forbi ’Red maden’-køleren. Med Happy Hour vil vi gerne gøre det ekstra attraktivt at lægge madvarer med kort holdbarhed i kurven. Og vi håber da også, at vi med Happy Hour får skabt et par nye madspildsentusiaster, så vi i fremtiden helt kan undgå madspild." Torben B. Andersen siger samtidig, at mange af varerne kan fryses ned, hvis man ikke kan nå at få dem spist inden udløbsdato.

I dag udgør madspild 1,2% af Coops samlede omsætning.

Målsætningen er, at der i 2025 ikke går noget mad til spilde i Coop.

Det forventer både Coop og kunderne, forklarer SuperBrugsens kædedirektør, Jesper Gottschalck Bjerring:

"Madspild scorer højt, når vi spørger forbrugerne, hvilke udfordringer dagligvarehandlen skal gøre en ekstra indsats for at løse. Og vi er enige. Det giver ingen mening at smide mad ud - hverken klimamæssigt eller økonomisk. Derfor arbejder vi hele tiden på at finde nye måder at minimere madspild, og nu forsøger vi os altså med Happy Hour og endnu lavere priser," siger Jesper Gottschalck Bjerring.

Ovenpå Happy Hour vil Coop indsamle erfaringer fra aftenen. Happy Hour er således både en fest, men også en test af konceptet.

Om Happy Hour i Kvickly og SuperBrugsen

  • Alle nedsatte fødevarer med kort holdbarhed sættes yderligere ned med 50% fra kl. 19 og til butikken lukker.

Fakta om danskernes madspild

  • De fleste smider jævnligt mad ud. Kun 16 procent svarer i en undersøgelse fra sommeren 2021, at de aldrig smider mad ud (Coop Analyse, juni 2021)
  • Det er særligt brød og grøntsager, der ender i skraldespanden, men også madrester fra tidligere måltider, pålæg og frugt ryger ofte ud (Coop Analyse, juni 2021)
    Se undersøgelsen her