VVS’er med vigtig opfordring: Fortsætter du med at hælde dette i afløbet, ødelægger du din vask

08/12/2023 09:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Dårlige vaner er årsag bag tilstoppede rør, fortæller ekspert

Mest læste i dag

Oplever du hyppigt behov for at ty til afløbsrens for at håndtere tilstoppede rør? Måske bør du overveje, hvad du egentlig hælder ned i afløbet.

Mange af os er skyldige i at hælde overskydende olie og fedt ned i køkkenvasken for at slippe af med det hurtigt efter madlavning. Men vidste du, at denne praksis faktisk kan have ødelæggende konsekvenser for dine afløb?

En erfaren VVS-ekspert fra Deer Valley Plumbing advarer om, at fedt, fedtstoffer og olier, når de er afkølet, bliver bindemidler, der hurtigt kan tilstoppe rør og afløb.

Han anbefaler at lade dem køle af i krukker eller dåser, inden de kasseres i skraldespanden.

Men det er ikke kun olie, der udgør en trussel. Æggeskaller og kaffegrums bør også undgås, da de kan sætte sig fast i rørene.

Ydermere bør udvidende fødevarer som ris og pasta ikke hældes i afløbet, da de kan "puste sig op og forårsage blokeringer."

Selv mel, der synes uskadeligt, kan skabe problemer. VVS-eksperten advarer om, at mel i afløbet kan forårsage en dejagtig blokering, da brøddej er lavet med mel og vand.

Ifølge eksperterne bør du også undlade at skylle produkter, der markedsføres som "skyllebare," såsom feminine hygiejneprodukter og babyservietter, da de kan belaste dit afløb betydeligt.

Selvom nogle måske insisterer på, at de er sikre at skylle, anbefales det ikke af VVS-fagfolk.

Så næste gang du rydder op efter et måltid, bør du tænke to gange, før du hælder noget i afløbet.