Vær opmærksom på dette, når du køber rødt kød: Det overses af de fleste

31/07/2023 14:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
De fleste er ikke opmærksomme på dette, når de køber rødt kød.

Mest læste i dag

Når du planlægger ugens måltider og tænker på at forkæle dig selv med en bøf til middag, er der nogle ting, du bør være opmærksom på, når du vælger dit stykke kød i supermarkedet.

Dette råd kommer fra Mike Reid, dommer på Channel 4's Five Star Kitchen og kulinarisk direktør for Gaucho-restauranterne, en kæde af argentinske spisesteder kendt for deres fantastiske bøffer ifølge det britiske medie The Mirror.

Ifølge Reid er farven på bøffen i sig selv "meget vigtig".

Han råder folk til at undgå de stykker kød, der er virkelig røde, da det normalt betyder, at det er et meget ungt, nyligt slaget dyr, som ikke er ældet og derfor ikke har udviklet meget smag og vil ikke være lige så mørt eller blødt. I stedet for at lede efter lyserøde bøfstykker, foreslår Reid at vælge mørkere kød.

"Kødet oxiderer naturligt, når det er skåret, og når det ældes, bliver det mørkere i farven, så du vil normalt have et bedre stykke oksekød, jo mørkere det er. Oxidering er okay, det ændrer ikke på smagen," siger han.

Reid anbefaler at gå til en slagter for at købe dit kød, hvis du kan. Men hvis du foretrækker at få det fra et supermarked af bekvemmelighedsmæssige årsager, så anbefaler han at se nøje på, hvad det er, du køber, eller du kan ende med at spilde dine penge på kød af lav kvalitet.