Smart trick: Sådan fjerner du effektivt frost fra bilruden

29/10/2023 10:57

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Youtube
Det er ikke altid nemt at fjerne frost fra bilruden en tidlig morgen, men med dette trick klares det på ingen tid.

Mest læste i dag

Det er sjældent en fornøjelse at stå over for en bil med frosne ruder, især hvis man ikke har haft mulighed for at varme bilen op inden afgang.

I sådanne tilfælde står man over for to valgmuligheder. Man kan enten lade bilen stå og vente på, at isen langsomt tør op, eller man kan tage fat på isskraberen og fjerne isen manuelt fra ruden.

Hvis isen er stædig og ikke vil give slip, kan det tage lang tid at få den helt væk fra bilens vindue. Heldigvis er der et smart trick, der kan hjælpe dig med at fremskynde processen.

For at anvende dette trick skal du starte med at finde en sprayflaske. Det kan f.eks. være en, der tidligere har indeholdt rengøringsmiddel, og som efterfølgende er blevet skyllet ren med vand.

I denne sprayflaske skal du blande en enkel løsning, der består af to dele isopropanol og en del vand.

Når blandingen er klar, skal du bare sprøjte den på bilens forrude. Du vil hurtigt se, at isen begynder at smelte væk, uden at du behøver at bruge isskraberen.

Hvis du ønsker at fremskynde processen yderligere, kan du med fordel sprøjte blandingen på ruden og derefter bruge isskraberen.

Hvis du gerne vil undgå, at der dannes frost på bilens ruder i første omgang, kan du prøve at sprøjte blandingen på ruden om aftenen. Dette kan nogle gange forhindre frost fra at danne sig.

Husk, når du laver blandingen, at det er vigtigt at bruge koldt vand. Hvis du bruger varmt vand på en kold rude, kan det medføre, at glasset revner på grund af den store temperaturforskel.