Mekaniker deler 20-sekunders tip: Sådan fikser du problemer med de elektriske ruder i din bil

22/09/2023 18:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Følgerne er vilde med det!

Mest læste i dag

Royalty Auto Service, et autoværksted beliggende i St. Mary's, Georgia, er aktiv på TikTok, hvor de regelmæssigt deler korte videoer, der giver seerne råd om at løse mindre problemer med deres biler.

I en af deres mest populære videoer demonstrerede en mekaniker fra Royalty Auto Service, hvordan bilister kunne rette op på en situation, hvor bilens vindue kun ville bevæge sig op eller ned, hvis man konstant holdt knappen inde.

Mekanikeren gav følgende anvisninger: "Start med at køre vinduet helt ned, og hold derefter knappen inde. Én, to, tre, fire, fem, seks, syv, otte, ni, ti."

"Derefter, kør vinduet op, og fortsæt med at holde knappen inde. Én, to, tre, fire, fem, seks, syv, otte, ni, ti. Nu skulle du have både automatisk op- og ned-rulning."

I videoen viste eksperten simpelthen, hvordan man sænkede vinduet helt ned, holdt knappen inde i ti sekunder, trak derefter vinduet op og holdt igen knappen inde i yderligere ti sekunder.

Dette trick kan på mange modeller nulstille det elektriske vinduessystem, som nogle gange kan gå i stykker, især efter udskiftning af bilens batteri.

Nulstiller særlig sensor

Vær opmærksom på, at denne procedure også kan nulstille anti-klemme-funktionen, som bruger en sensor til at stoppe vinduerne i at lukke, hvis der er en genstand i vejen.

Det er dog værd at bemærke, at metoden kan variere afhængigt af bilmodel og -mærke. For at være sikker anbefales det altid at konsultere bilens ejermanual for en detaljeret vejledning.

Hvis dette trick ikke løser problemet med de automatiske elektriske vinduer, kan der være et mekanisk problem, som bør inspiceres og håndteres af en professionel mekaniker.

Royalty Auto Service modtog stor anerkendelse med næsten 150.000 likes, og mange takkede dem for deres nyttige tip, som kunne spare tid og besvær.

En seer kommenterede: "Jeg gemte denne video og vendte tilbage til den, da jeg havde brug for det. Tak!! Det fungerede perfekt!!"

En anden lavede sjov og sagde: "Hej, jeg sidder i en McDonald's drive-through, og du har lige fikset mine vinduer, tak!"

Kilde: Express