Mange danskere har det ved siden af tandbørsten: Dette billige vidundermiddel en gang for alle bekæmpe skimmelsvamp

24/10/2023 08:42

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Frygter du den spredende bekymring i hjemmet? Så behøver du ikke gå langt for at finde en løsning, afslører rengøringsekspert.

Mest læste i dag

Efteråret er lige rundt om hjørnet, og med stigende energiregninger kan det være fristende at spare på varmen. Desværre kan denne besparelse medføre uønsket gæst i dit hjem - skimmelsvamp, takket være de kolde temperaturer.

En af de mest almindelige årsager til skimmelsvamp er kondensation, der dannes på kolde overflader. Heldigvis har tilhængere af rengøringsguruen Mrs. Hinch delt et imponerende budgetvenligt trick, der påstås at holde skimmelsvampen væk for altid.

Det seneste trick kræver kun én genstand, der ofte koster kun 20 kroner, og det har fanget opmærksomheden på sociale medier og i rengøringssamfundet. En kvinde spurgte i Facebook-gruppen "Mrs. Hinch Cleaning Tips" om råd til at bekæmpe skimmelsvamp på hendes soveværelsesvæg, og svaret var overraskende simpelt: Listerine mundskyl.

Ifølge brugeren kan brugen af mundskyl forhindre skimmelsvamp i at komme tilbage. De forklarede, "Mundskyl forhindrer det i at vokse igen. Sørg for at lade vinduet stå lidt åbent for luftcirkulation et par gange om ugen."

Er det virkelig så simpelt? The Mirror har talt med rengøringseksperten Emily Barron fra Rezigo, som bekræftede, at dette trick faktisk fungerer.

"Ja, mundskyl kan dræbe skimmelsvamp og holde det i skak, da det dræber 99,9% af bakterier og mikroorganismer i din mund, det samme kan siges om at dræbe bakterier i dit hjem," udtalte Barron.

For at drage fordel af dette budgetvenlige trick skal du bruge almindeligt, klart og billig ethanolbaseret mundskyl. Fortynd blandingen med en del mundskyl til tre dele vand. Sprøjt det på de berørte områder en gang hver par dage og sørg for god ventilation eller brug en affugter for at mindske risikoen for yderligere skimmelopbygning.

Så hvis du ønsker at reducere dine energiregninger og holde skimmelsvampen væk, kan det være en god idé at tage dette usædvanlige, men effektive råd fra tilhængerne af Mrs. Hinch i betragtning. Det er en økonomisk løsning, der ikke kun holder dit hjem sundere, men også din pengepung gladere.