Mange danskere gør det: Derfor bør du aldrig forlade hjemmet, mens opvaskemaskinen er i gang

24/09/2023 06:12

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er nok de fleste af os, der er tager hjemmefra mens opvaskemaskinen var igang.

Mest læste i dag

Hvis du er en af de danskere, der har tendens til at forlade boligen eller lægge dig til at hvile, mens enten vaskemaskinen, opvaskemaskinen eller tørretumbleren kører, så bør du læse dette.

Det er nemlig en yderst risikabel praksis, som kan have alvorlige konsekvenser for dig, din familie og dine kæledyr.

Disse tre apparater betragtes nemlig som nogle af de store syndere, når det kommer til at forårsage brande i private hjem, ifølge idenyt.

Mange er allerede klar over, at elektriske apparater spiller en stor rolle i de brande, der skader danske hjem, men der er desværre også mange, der ikke er opmærksomme på, at man selv kan gøre en hel del for at forebygge disse brande.

Det er afgørende at være opmærksom på, hvornår og hvordan man anvender de elektriske apparater, hvis man ønsker at undgå potentielle brande.

Efter en række alvorlige "opvaskemaskine-brande" i Norge opfordrer den norske beredskabsstyrelse derfor til, at man kun benytter sin opvaskemaskine, vaskemaskine og/eller tørretumbler, når man er til stede og vågen.

"Vores tydelige anbefaling er at sørge for, at alle apparater er slukket, inden man forlader hjemmet eller går i seng," udtaler Rolf Sørup, administrerende direktør for den norske beredskabsstyrelse, i en officiel meddelelse.

De nævnte apparater udgør faktisk den næststørste årsag til brande i private hjem efter komfuret. Dette skyldes især, at mange lader dem køre, mens huset er tomt eller om natten, hvilket betyder, at der ikke er nogen til stede til at stoppe branden, før den eskalerer.

Her er fem vigtige råd for at undgå brande ved brug af elektriske apparater:

  1. Vær til stede og vågen, når du bruger opvaskemaskinen, vaskemaskinen eller tørretumbleren.

  2. Tøm altid filteret i tørretumbleren, inden du bruger den - hver eneste gang.

  3. Sluk fuldstændigt for alle elektriske apparater, der ikke er i brug, inden du forlader hjemmet.

  4. Oplad kun elektrisk udstyr, når du er vågen og til stede.

  5. Sørg for at oplade på en ikke-brændbar overflade og undgå at dække apparaterne til.