Kvinde afslører: Sådan sparer man nemt penge sammen med 'tre-dage-reglen'

25/02/2024 07:36

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Ved at følge én simpel regel gik en ung kvinde fra at være konstant 'på røven' til at have tusindvis af kroner på opsparingen på få måneder.

Mest læste i dag

Jamie Rappaport har i årevis navigeret i et liv, hvor hun knap nok klarede sig fra den ene lønning til den næste.

Hendes kreditkort var maxet ud, og hendes bil begyndte at udsende bekymrende lyde.

Efter at have anmodet sin mor om et mindre lån til bilreparationer og endnu engang mødt hendes mors skuffelse – for 117. gang – besluttede Jamie, at nok var nok.

I et blogindlæg deler hun sin historie om, hvordan hun vendte sin finansielle situation ved at følge en enkel, men effektiv regel.

Da Jamie modtog sin næste lønseddel, forpligtede hun sig til at implementere den såkaldte "tre-dages-regel", hvilket indebærer, at man undlader at foretage unødvendige køb, før man har overvejet dem i tre dage.

"Hvis det var noget, jeg kun ville bruge én gang, som kaffe, fastfood eller shots i byen, lod jeg være med at købe det. Men hvis jeg stadig følte, at jeg havde brug for det efter tre dage, tillod jeg mig selv at købe det," forklarer hun i blogindlægget, hvor hun beskriver, hvordan denne strategi fundamentalt forandrede hendes finanser.

"Det er svært at sige, præcis hvor mange impulskøb 'tre-dages-reglen' har forhindret," siger hun og tilføjer, at reglen også bragte andre fordele med sig: Hun sparede penge, tid og oplevede endda et vægttab, da hun blev mere opmærksom på, hvad hun indtog.

Jamie understreger, at det største plus ved at adoptere denne regel var befrielsen fra økonomisk stress, og hun opfordrer nu alle til at prøve det samme, især i en tid, hvor priserne er skyhøje.