Ikke som du tror: Derfor skal din telefon være på flytilstand under flyvning

12/09/2023 15:09

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Vi kender alle indstillingen - men hvor mange kender årsagen?

Mest læste i dag

Når man har fundet sin plads i flyet, er der masser af ting, man kan tage sig til, indtil man lander igen.

Eksempelvis kan man sætte sig til at læse en bog eller se en film, men uanset hvad man beslutter sig for at slå tiden ihjel med, så er det ikke muligt at benytte sig af internet.

Kort inden flyet letter, beder flypersonalet passagererne om at slå flytilstand til, men der er mange, der ikke ved, hvorfor det er vigtigt.

Det skriver Daily Mail.

Rosie Panter, der er rejseekspert fra Storbritanniens mest kendte rejse-prissammenligningsside ved navn ‘Dealchecker’, har nu be- og afkræftet flere myter omkring netop dette.

Kendt myte passer ikke

Flere tror, ​​at deaktivering af flytilstand på telefonen kan få flyet til at styrte, men Rosie siger, at dette er en myte:

“I modsætning til hvad mange tror, så påvirker det ikke flyvningen meget, når du deaktiverer flytilstand. Når du er i omtrent 10-12 kilometers højde, vil din telefon forsøge at 'pinge' flere telefonmaster, hvilket kan forårsage interferens (blander sig, red.) med signaler sendt fra flyet”, siger hun og fortsætter:

“For piloten kan dette lyde som feedback fra en højttaler og mikrofon, hvilket ikke er farligt i sig selv, bare irriterende.”

For dem, der er desperate efter at bruge nettet eller ringe til et familiemedlem, er der nogle flyselskaber, der nu sælger Wi-Fi om bord. 

Du bør dog altid holde dine mobildata slukket, mens du bruger internettet på flyet.