Her er forklaringen: Derfor skal du drikke et glas citronvand om morgenen

08/07/2023 06:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: YouTube
Ikke mange ved, hvor meget morgenritualet kan påvirke dig.

Mest læste i dag

Citronen har gennem årtusinder været anvendt på grund af sine mange ekstraordinære egenskaber.

I oldtiden brugte de gamle egyptere citronen som en febermedicin, mens antikkens grækere og romere benyttede den sure frugt til at holde insekter væk fra maden.

Der er mange grunde til, at drikke et lunkent glas vand med citron er blevet en yderst populær sundhedspraksis.

Der er en lang række positive virkninger ved at drikke citronvand, og her er fem af dem:

Bekæmper kræft

Citronens syre har faktisk en positiv effekt. Forskere har opdaget, at limonoider og flavonoider, som findes i citronsyren, kan mindske tumorer og dermed bekæmpe kræft.

Styrker immunsystemet

Den sure frugt er rig på C-vitamin, A-vitamin, jern, folat og bioflavonoider, der forstærker virkningen af vitaminerne. En enkelt citron kan dække to tredjedele af det dagligt anbefalede C-vitamin-indtag.

Sænker kolesteroltallet

Flere studier viser, at citronskallen kan sænke kolesteroltallet på grund af pektinindholdet. Du kan nemt indtage skallen ved at rive den over salater eller yoghurt.

Regulerer blodsukkeret

Sure fødevarer som citroner er ekstremt effektive til at holde blodsukkerniveauet stabilt. Syren får mavesækken til at tømme sig langsommere, hvilket resulterer i en mere jævn stigning i blodsukkeret.

Stimulerer kroppens afgiftningssystem

Det siges, at sur mad stimulerer enzymproduktionen, som primært hjælper med at optimere nyrernes funktion. Desuden hævdes det, at den sure frugt også kan forebygge nyresten og gigt.

For at lave et glas citronvand skal du blot presse saften fra en halv citron i et glas lunkent vand for at opnå alle disse fordele. Det anbefales at undgå koldt vand, da det kan være dårligt for fordøjelsen.

Vær opmærksom på, at citronsyre er meget surt og kan beskadige dine tænder. Vent derfor omkring 30 minutter med at børste tænderne efter du har drukket citronvand.