Frisør afslører: 'Dette ville jeg aldrig gøre med mit hår'

03/04/2024 12:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nogle vaner skader dit hår mere end andre.

Mest læste i dag

Hårpleje behøver ikke nødvendigvis at være komplekst eller kræve kostbare produkter og behandlinger. På trods af dette, er der bestemte vaner som kan skade håret mere end andre.

Med mere end 15 års erfaring som frisør, har Sofia Persson fra Sverige nogle klare regler for, hvad man bør undgå i sin hårpleje.

Her er tre centrale råd fra Sofia Perssons plejerutine for hår:

1. Anvend altid balsam efter at have vasket hår

Springer du balsam over efter shampoo, efterlades hårets yderste lag, "skællaget", åbent. Dette gør hårets kerne mere sårbar over for slitage fra varme, vejrforhold, forurening, og det holder ikke på fugtigheden.

2. Undgå at børste vådt hår

"Før jeg går i bad, børster jeg mit hår ud for at forebygge, at det filtrer sammen under shampooingen. Husk at vaske dit hår nænsomt – det er ikke nødvendigt at rode rundt i det for at få det rent. Anvend fingerspidserne til at massere hovedbunden og vask hårets længder med lette strøg. Det gør det lettere at tørre håret uden at skulle håndtere store filtre, når det er vådt. SKULLE du have brug for at rede det ud før føntørring, så brug en kam med brede tænder," forklarer frisøren til Aftonbladet.

3. Brug aldrig opvarmningsværktøj uden beskyttelse

Brugen af opvarmningsværktøj beskadiger hårets yderlag, så det er vigtigt at anvende et varmebeskyttende produkt for at reducere skader.

Et varmebeskyttende middel agerer som en skjold mellem dit hår og stylingværktøjet, hvilket fører til et sundere hår over tid.