Flere airfryere antænder brande: Nu kommer brandvæsenet med vigtig opfodring

11/02/2024 15:03

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu deler brandvæsenet en vigtig opfordring.

Mest læste i dag

Airfryere er blevet meget populære, men der er vigtige sikkerhedshensyn at tage alvorligt for ejere af disse apparater.

En almindelig aften i Whitehall, Pennsylvania, USA, ændrede sig drastisk for Courtney Bradley og hans familie, da deres airfryer pludselig eksploderede.

Og situationen blev kun værre.

En brand brød ud i deres hjem som følge heraf.

Bradley, som var dybt optaget af at se tv, blev pludselig opmærksom på situationen, da et kraftigt brag lød fra køkkenet.

"Jeg var først usikker på, om det var fyrværkeri eller noget udenfor, men da jeg så røg vælte ud fra køkkenet, gik det op for mig, at min airfryer var eksploderet," fortalte han WPXI Channel 11 News.

Bradley handlede omgående, evakuerede hjemmet med sin 5-årige søn og kontaktede derefter brandvæsenet.

Bryan Pearson, assisterende brandchef ved Whitehall Fire Company, påpeger, at dette ikke er en enestående begivenhed. Tidligere samme år havde en anden frituregryde forårsaget en brand i Chippewa Township. Pearson anbefaler derfor, at boligejere er ekstra opmærksomme, især med højforbrugende elektriske apparater.

"Det sikreste er at have et særskilt kredsløb til din airfryer (...) Og lad være med at have den tilsluttet med tændt kontakt, når den ikke er i brug," forklarer Pearson.

Bradley ser tilbage på episoden med en følelse af taknemmelighed og overraskelse og er taknemmelig for, at både han og hans søn slap uskadt. Han planlægger nu at ændre sine rutiner og ikke lade elektriske apparater være tilsluttet unødigt.

Allegheny County Fire Marshal's Office fortsætter med at undersøge brandårsagen, mens episoden står som en skarp advarsel om de potentielle farer, der kan gemme sig i dagligdagens bekvemmeligheder.