Det simple trick, som mange altid glemmer: Sådan fjerner du hurtigt den varme luft fra bilen

14/04/2024 09:02

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
For hurtigt at reducere temperaturen i bilens kabine skal man foretage en meget simpel handling, som mange dog ofte glemmer.

Mest læste i dag

Det er alt andet end behageligt at træde ind i en bil, der har stået i solen i flere timer og dermed er blevet omdannet til en sauna.

Sikkerhedsbælterne er glohede, sæderne koger, og enhver berøring af rattet kan medføre forbrændinger. Det er en særdeles ubehagelig situation, som dog kan håndteres med korrekt brug af bilens aircondition.

Først og fremmest skal man starte med at åbne vinduerne for at få den varme luft ud, og derefter aktivere klimaanlægget, som skal være indstillet på en lav temperatur sammen med intern luftcirkulation for en hurtigere effekt.

Ved at følge disse trin, vil bilens indre hurtigt hurtigt kunne opnå en behagelig temperatur, så det ikke er ulideligt for dig at køre i den varme bil.

For at opnå dette skal man dog udføre en simpel handling, som mange ofte glemmer: Man skal sørge for, at luftkanalerne på instrumentbrættet er rettet opad, da kold luft er tungere end varm. Det kan måske virke ubetydeligt, men det er faktisk et afgørende bidrag til en hurtigere nedkøling af din bil.

Hvis man retter luftkanalerne mod ansigtet, vil det ikke afkøle hele bilen, men derimod kun ansigtet. Det skyldes, at den kolde luft vil tage længere tid om at nå bagsædet. Ligeledes vil det også tage længere tid, inden hele bilen når en behagelig temperatur.

Endelig må man ikke glemme, at når det er meget varmt udenfor, bør man ikke omdanne bilens kabine til en iglo, eftersom den menneskelige krop ikke er designet til pludselige og store temperaturændringer.

Det er bedst er at holde sig til en indendørs temperatur på mellem 22-24 grader Celsius, skriver det græske medie Car and Motor. Ved at vælge en lavere temperatur spilder man unødig energi uden at opnå yderligere køling.