Det bedste naturlige insektmiddel - Slip af med snegle, bladlus og larver i haven

22/03/2024 09:04

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Hvis du gerne vil være fri for at have snegle, bladlus og larver i haven, er der mange måder at gribe det an på. Her får du et godt bud på en løsning.

Mest læste i dag

Uinviterede gæster i haven kan sagtens fordrives uden brug af skadelige giftstoffer. Mange har en idé om, at de er nødt til at bruge en form for kemisk produkt, hvis de vil i mål. Sådan forholder det sig dog slet ikke.

Tværtimod er det muligt at finde et helt naturligt stof, der virker rigtig godt mod både snegle, bladlus og larver. Ikke nok med det, så er der også tale om et middel, der er i stand til at gøde og beskytte planterne i din have.

Derudover forebygger midlet svampe og råd i planterne, hvorfor der er mange fordele forbundet med at bruge det. Hvis du har gjort dig tanker om at sætte kampen ind mod snegle, bladlus og andet, så er du derfor kommet til det rette sted.

Effektiviteten af dette skadedyrsbekæmpelsesmiddel og plantegødning kommer fra aske, der er et biprodukt af træforbrænding. Det indeholder blandt andet en høj mængde kalium, calcium, fosfor, natrium og magnesium.

Sådan gør du:

  1. Tilføj 1/3 aske og 2/3 varmt vand i en kande. Bland godt

  2. Tilføj 1 tsk naturlig mild sæbe og rør rundt

  3. Når væsken er afkølet, skal du hælde den gennem en si for at adskille partiklerne

  4. Hæld væsken i en sprayflaske eller beholder

  5. Spray væsken på planterne - især under bladene, da det er der, de fleste skadedyrsæg findes

Som du kan se herover, så er det nemt for dig at bekæmpe disse skadedyr. Ikke nok med det, så er det også en god måde at gøre det på, da du undgår at sprede et kemisk middel i din have.