Derfor må du aldrig forlade hjemmet, mens opvaskemaskinen kører

16/05/2023 17:52

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
De fleste kan nok godt finde på at sætte opvaskemaskinen, vaskemaskinen eller tørretumbleren til at køre, mens man er på arbejde, eller mens man sover, men det kan ende gruelig galt.

Mest læste i dag

Hvis du er blandt de danskere, der har en tendens til at forlade huset eller gå i seng, mens vaskemaskinen, opvaskemaskinen eller tørretumbleren er i gang, bør du læse med her.

Det kan nemlig ende med at koste dig, din familie eller dine kæledyr livet.

De tre nævnte maskiner er nemlig nogle af de helt store syndere, når det kommer til 'brandstartere' i private hjem. Det skriver idenyt ifølge Dagens.dk.

De fleste er nok klar over, at elektriske apparater kan forårsage brande, der kan ødelægge hjem, men der er til gengæld mange, der ikke ved, at man selv kan gøre meget for at undgå disse brande.

Det er nemlig vigtigt at være opmærksom på, hvornår og hvordan man bruger disse apparater, hvis man vil undgå potentielle brande.

Efter en række alvorlige 'opvaskemaskine-brande' opfordrer den norske beredskabsstyrelse til, at man kun bruger disse apparater, når man er hjemme og vågen.

- Vores klare råd er at sørge for, at alle maskiner er slukket, før man forlader huset, og før man lægger sig til at sove, har Rolf Sørup, der er administrerende direktør i norsk beredskabsstyrelse, udtalt i en pressemeddelelse. 

Vaskemaskinen, opvaskemaskinen og tørretumbleren er faktisk næst efter komfuret hovedårsagen til brande i private hjem. Dette skyldes især, at mange har dem kørende, mens huset er tomt eller om natten, hvilket betyder, at ingen er til stede til at standse branden, før den når udvikler sig.

Her er fem gode råd til at undgå brande ved brug af elektriske apparater:

  • Vær til stede og vågen ved brug af opvaskemaskinen, vaskemaskinen eller tørretumbleren.

  • Tøm filteret i tørretumbleren før brug – hver gang! 

  • Sluk helt for alle de elektriske apparater, som ikke er i brug, når du forlader huset.

  • Oplad kun elektrisk udstyr, når du er vågen og til stede

  • Sørg for at oplade på en ikke-brandfarlig overflade og undgå at dække apparaterne til.