Denne ene ting skal du undgå at spise, når du bliver sulten sent om aftenen

24/07/2023 12:18

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Hvis maven rumler sent om aftenen, så skal du lade være med at liste ud i køkkenet og sætter tænderne i denne søde snack. Du kommer til at fortryde det.

Mest læste i dag

Aftensmaden skuffer af og til. Hvis du kun har spist en lille pastasalat eller en let ret til aften, så er det ikke ualmindeligt at få trang til at snige dig ud i køkkenet senere og lede efter noget forbudt i skabene. Når mørket falder på, kan tankerne kun kredse om at fylde noget lækkert i maven.

På sådanne tidspunkter er det fristende at åbne køleskabet og tilfredsstille den sultne mave med en lille snack. Men ifølge kosteksperter bør du undgå én ting, som især findes i dit (eller børnenes) yndlingsmorgenmadsprodukt med mælk.

En skål cornflakes, Frosties, Coco Pops eller lignende morgenmadsprodukter smager sødt og mætter godt, men det er fyldt med raffineret sukker, som din krop ikke er begejstret for at optage, selvom ganen er tilfreds.

Det er denne form for snack, du skal undgå at fylde i dig om aftenen. Foto: Shutterstock.com

Indtagelse af så meget sukker lige inden sengetid får dit blodsukker til at skyde i vejret, hvorefter det hurtigt styrter igen, når du sover. Dette resulterer i en markant forringet søvnkvalitet.

Når du vågner næste dag, føler du dig desuden helt sulten, hvilket igen giver lyst til mere sukker og tomme kulhydrater som det første, når du står op. Denne onde cirkel kan hurtigt føre til øget vægt på grund af de unødvendige kalorier.

Men frygt ej! Hvis du er sulten sent om aftenen, er det okay at tage en snack. Der er andre alternativer, der både holder dit blodsukker stabilt gennem natten og giver dig ro i maven, så du kan sove godt og vågne veludhvilet.

Foto: Shutterstock.com

En skål græsk yoghurt, der er fedtfattig men rig på protein, vil give dig en god mæthedsfornemmelse. Hvis yoghurten er for kedelig, kan du tilføje en teskefuld flydende honning eller en lille håndfuld bær.

Foto: Shutterstock.com

Alternativt kan du nyde en håndfuld usaltede nødder, såsom mandler eller valnødder, inden sengetid. Disse nødder er rige på fedt, protein, vitamin E, magnesium og selen, hvilket din krop vil sætte stor pris på.