Den ukendte funktion, som denne knap skjuler, som få kender til

03/03/2024 12:53

|

Nicolai Busekist

De fleste ved ikke, at afrimningknappen til bilens bagrude også tilbyder sine 'tjenester' til nogle andre lige så nyttige glasoverflader på bilen.

Mest læste i dag

Det er bestemt ikke en behagelig oplevelse at vågne op om morgenen og se et lag is på din bils forrude. Det er en situation, der tvinger dig til at bruge flere minutter af din tid på at få det fjernet, inden du kan køre afsted.

En effektiv og hurtig løsning til at fjerne is fra vinduerne er at bruge en isskraber. Dog gælder det samme ikke for bilens sidespejle, som på grund af deres små dimensioner ikke er lette at rense med skraberen. Det er muligt at gøre det på den måde, men det er ikke nemt.

Denne specifikke udfordring er naturligvis ikke gået ubemærket hen af bilfabrikanterne, som har sørget for at tilbyde en hjælpende hånd til chaufførerne.

Faktisk vil du kunne klare det med et klik på en knap i flere biler. Det er knappen til afrimning af bagruden, som mange ikke ved, også tilbyder sine 'tjenester' til sidespejlene.

Det kræver dog, at du har købt dig en bil med opvarmede sidespejle. Selvom der er flere af disse på markedet, er det bestemt ikke alle, der har en sådan bil.

Derfor er det også værd at bemærke, at opvarmede spejle ikke er en del af udstyret på alle biler. Så hvis din bil ikke har denne funktion, skal du finde alternative måder at fjerne is på dine spejle på.

Først og fremmest skal du vide, at hvis du holder spejlene rene, vil de være mindre udsatte. Derfor er det en god idé at sørge for dette.

Jo mere snavs og støv en glasoverflade har, desto lettere samler fugt sig nemlig, og således forværres problemet.