Vanvidsbilist bag mord på betjent er forsvundet: Retssagen udsat

14/12/2020 09:48

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En 27-årig dansk mand rejste til England på trods af en tiltale om vanvidskørsel, efter han sidste år påkørte og dræbte en 35-årig betjent i København.

Natten til den 23. juli sidste år blev en fatal en af slagsen, da en 27-årig mand kørte sin Audi A6 henover Langebro i København, med en fart på mindst 108 kilometer i timen.

Her påkørte manden i alt hele tre biler, den sidste i rækken var politiassistenten Magnus Buhl Hansen, der var på arbejde og kørte i en civil bil.

Politiassistentens bil blev ifølge politiet ramt med hele 117 kilometer i timen, altså motorvejslignende fart, inde midt i København.

Rejste til England – Kom aldrig tilbage igen

På trods af den totale kaos og ødelæggelse den 27-årige havde forvoldt, besluttede manden at flygte fra stedet og den hårdt kvæstede Magnus Buhl Hansen, der senere på natten døde af sine kvæstelser.

Politiet fandt dog frem til den mistænkte, men dømt bliver manden ikke lige foreløbigt. Den tiltalte skulle være mødt op i Byretten i København den 1. december, men var på daværende tidspunkt i England for at besøge familie, og forklarede at han ikke kunne rejse grundet sygdom.

Mandens dokumentation for sygdom og udeblivelse mente retten dog ikke var tilstrækkelig, og en fængslingskendelse blev derfor afsagt mod den 27-årige, for på den måde at sikre sig at han mødte op.

Det har betydet at engelsk politi skulle opspore og anholde manden, men det er altså endnu ikke lykkes, og retssagen der skulle begynde den 14. december, er altså nu endnu en gang udskudt.

Da ingen ved hvor manden befinder sig, men at han selv burde være udmærket klar over situationens alvor, kunne noget nu tyde på at den 27-årige forsøger at gemme sig eller helt flygte, for at undgå konsekvenserne af sine voldsomme handlinger.